رمز من - ramzeman

تفاوت هاست و سرور چیست ۴ تفاوت به زبان ساده

تفاوت هاست و سرور چیست ۴ تفاوت به زبان ساده به طور کلی هاست یک سرویس و خدمتی است که تحت وب ارائه می شود اما سرور دستگاهی است که شرایط را برای میزبانی خدمات تحت وب آماده سازی می کند.


برای اینکه با تفاوت هاست و سرور آشنا شوید، ابتدا باید تعریفی کلی از هر کدام به صورت مجزا بدانید تا پس از آن بتوانید عملکرد و هر کدام را به تفکیک بشناسید.

به طور کلی هاست یک سرویس و خدمتی است که تحت وب ارائه می شود اما سرور دستگاهی است که شرایط را برای میزبانی خدمات تحت وب آماده سازی می کند.

با این توصیفات تا حدودی با تفاوت هاست و سرور آشنا شدید، برای شناخت بیشتر هر کدام این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. 

سرور چیست؟ انواع آن کدامند؟

سرور دستگاه هایی هستند که امکان خدمات تحت وب را برای سایت ها فراهم می کند. در واقع وبسایت ها برای اینکه بتوانند در اینترنت فعالیت داشته باشند، باید با استفاده از سرور استفاده کنند تا امکان تبادل داده ها، در بستر اینترنت را داشته باشند.

این تبادلات از ایمیل و آپلود و دانلود تصویر را شامل می شود تا محتوا گذاری وب سایت ها و... . هر سروری دارای یک شناسه یا پروتکل اینترنتی به نام IP است که  برای هر سروری اختصاصی است. سرورها انواع مختلفی دارند که هر کدام امکانات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می دهد. از جمله این سرورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- ایمیل سرور

یکی از سرورهای معروف و شناخته شده است که کار انتقال پیام های الکترونیکی را در بستر اینترنت انجام می دهد. در واقع ایمیل ها از طریق این سرور بین کاربران منتقل می شود.

۲- پروکسی سرور

زمانی که کاربر از سرورهای دیگر استفاده می کند، پروکسی سرورها کار پاسخگویی به درخواست کاربرد را عهده دار است. در واقع این سرورها  به محتواهای آنلاین در اینترنت دسترسی دارند و بدون اینکه کاربر متوجه آن باشد، داده های مورد نظر کاربر را پاسخ می دهد.

در واقع پروکسی سرور نقش واسط بین کاربرد و دیگر سرورها را ایفا می کند. مانند خدماتی که فیلترشکن ها برای کاربران انجام می دهند. سرور پروکسی ها به نوعی سرور فایروال نیز محسوب می شود.

۳- سرور پلتفرم

کاری که این سرور انجام می دهد در واقع ساماندهی چندین سرور است که دستورات سخت افزاری و سیستم عاملی را رد و بدل می کنند. شرکت های بزرگ که داده های زیادی را با سرعت زیاد پردازش و رد و بدل می کنند، از این نوع سرور بهره برداری می کنند.

۴- اپلیکیشن سرور

زمانی که شرکت ها بخواهند از برنامه ای تحت وب استفاده کنند باید برای توسعه برنامه، از زیرساخت های مناسب استفاده کنند. اپلیکیشن سرورها می توانند به عنوان  یک توسعه دهنده نرم افزاری را در اختیار این شرکت ها قرار دهد. در واقع این نوع سرور کار پشتیبانی از صفحات تحت وب داینامیک را انجام می دهد.

۵- سرور ارتباطی

اگر قرار است سرویس های ارتباطی با کاربران را تحت وب راه اندازی کنید، این سرور می تواند نیاز شما را برآورده کند. در این روش کاربران می توانند با هم در ارتباط باشند و دسترسی ها و ارتباطات آن ها با امنیت بالایی صورت بگیرد.

عمده کسانی که از این سرورها استفاده می کنند تولیدکنندگان تجهیزات سخت افزاری، انجمن های صنعتی و فروشگاهی و توسعه دهندگان نرم افزار می باشند. 

هاست چیست؟ انواع آن کدامند؟

هاست یا همان میزبانی وب فضایی از سرور است که برای محتوای وب سایتها و مدیریت آن در نظر گرفته می شود. در واقع زمانی که برای راه اندازی وبسایت سرویس هاست و سرور خریداری می کنید، بخش سخت افزاری آن سرور است اما فضایی که برای اطلاعات و محتوای سایت و اپلیکیشن در اینترنت اجاره می کنید، همان هاست است.

در این فضا امکان نگهداری و ذخیره داده ها را دارید. به بیان بهتر از طریق هاست است که شما می توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید. خدمات هاست به صورتی است که می تواند اختصاصی برای یک وبسایت و یا به صورت اشتراکی باشد. البته اشکال دیگری نیز از هاست وجود دارد که به مشتریان خدمات می دهد. در ادامه با انواع هاست آشنا می شوید:

۱- هاست اشتراکی

این نوع هاست فضایی است که بین چند مشتری به صورت مشترک مصرف می شود. مزیت این نوع هاست کاهش هزینه ها برای مشتریان است. در واقع هزینه پشتیبانی بین مشترکان این هاست تقسیم می شود، اما اگر سایت پرترافیکی دارید طبیعتا از سرعت این نوع هاست راضی نخواهید بود. برای مثال اگر به دنبال هاست دانلود هستید، هاست اشتراکی انتخاب خوبی نخواهد بود.

۲- هاست مجازی

این هاست را با نام VPS نیز می شناسیم. هاست مجازی برای کسانی کاربرد دارند که می خواهند هاست خود را توسعه دهند. این هاست با داشتن محیط اشتراکی متفاوت از نوع هاست اشتراکی قابلیت دسترسی و مدیریت را برای وبسایت ها فراهم می کند. علاوه بر اینکه به دلیل داشتن قابلیت تنظیمات می توان به میزان دقیقی از منابع هاست به تناسب ترافیک سایت دسترسی داشت. اگر می‌خواهید بیشتر راجع به VPS چیست بدانید روی لینک کلیک کنید.

حتما بخوانید: بهترین سرور مجازی

۳- هاست اختصاصی

این نوع هاست همانطور که از نام آن مشخص است، به صورت اختصاصی برای یک وب سایت  می باشد. این نوع هاست اگرچه هزینه بیشتری در مقایسه با دیگر هاست ها دارد اما سرعت انتقال و پردازش داده ها در آن زیاد است.

امنیت بالا و پشتیبانی قوی از مهمترین مزیت های این هاست به شمار می آید. نکته مهمی که باید درباره هاست اختصاصی بدانید اینکه مدیریت و نگهداری و پشتیبانی آن به عهده مشتری است. هاست اختصاصی غالبا برای وبسایت های با ترافیک بالا کاربرد دارد.

هاست اختصاصی بهترین هاست برای سایت فیلم است.

۴- هاست اشتراک فضای سرور

یکی از انواع هاست هایی که شبیه هاست اختصاصی است با این تفاوت که سرور آن نیز در مالکیت کاربر است و سخت افزار فیزیکی آن نیز در محل شرکت قرار دارد. این سرورها مورد استفاده برای کارآفرینان و کسب و کارهایی است که منابع مالی کافی برای خرید این هاست در اختیار دارند.

۵- هاست ابری

این نوع هاست بیش از یک سرور دارد، این مزیت کمک می کند تا در صورت بروز مشکل در یک سرور، سریعا یک سرور دیگر آن را پشتیبانی کند و کاربران بدون هیچ مشکلی از فضای هاست استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: هاست ویندوز چیست

۴ تفاوت اساسی میان سرور و هاست

پس از آشنایی کامل با تعریف هاست و سرور و شناختن دقیق انواع آن، حالا نوبت به بررسی تفاوت های این دو می رسد. در ادامه به 4 تفاوت اصلی میان هاست و سرور میپردازیم: 

۱- عملکرد

هاست کار اشتراک گذاری منابع را انجام می دهد و از اینترنت برای اینکار استفاده می کند، این در حالی است که سرور منابعی را برای تبادل داده ها در اختیار وبسایت ها قرار می دهد و کار آن ارائه خدمات اشتراکی به مشتریان است. سرورها این قابلیت را دارند که به طور همزمان به چند وب سایت خدمات ارائه دهند، که این  امکان برای هاست محدودتر می باشد.

اگر بخواهیم عملکرد هاست را با سرور دقیق تر بررسی کنیم می توان گفت هاست برای اشتراک گذاری منابع از سرور استفاده می کند. در واقع سرور کار اشتراک گذاری منابع را انجام می دهد و هاست از آن ها استفاده می کند. 

۲- روش اتصال 

روش اتصال هاست با استفاده از اینترنت است که امکان دسترسی به آن را از طریق اینترنت برای کاربر فراهم می کند. این در حالی است که یک کاربر برای استفاده از سرور باید از شبکه محلی به صورت کابلی یا اینترنت به دستگاه متصل شود. به بیان بهتر سرور کامپیوتری است که هاست از منابع آن استفاده می کند.

نکته مهمی که لازم است درباره سرور بدانید اینکه قابلیت پوشش دادن خدمات هاست است. در واقع سرور به عنوان یک کامپیوتر برای هاست می تواند ایفای نقش کند. گاهی هم به شکل برنامه کامپیوتری است که امکان اتصال دستگاه های دیگر به آن را فراهم می کند. در این شرایط سرور می تواند از اتصال محلی با کابل یا اینترنت به دیگر سیستم ها وصل شود. این در حالی است که اتصال هاست تنها به واسطه اینترنت به دیگر کامپیوترها امکان پذیر است. 

۳- هزینه 

یکی دیگر از پارامترهای موثر در تفاوت میان هاست و سرور مربوط به هزینه هر کدام است. به طور کلی هاست به مراتب ارزانتر از سرور است. از همین رو این امکان برای کسب و کارهای کوچک فراهم است که با کمترین هزینه از هاست های اشتراکی استفاده کنند. 

۴- تعریف 

یکی از مهمترین پارامترها در تفاوت هاست و سرور می توان به تعریفی که برای هر کدام وجود دارد، اشاره کرد. هاست در واقع فضایی است که می توان از طریق آن به شبکه اینترنت متصل شد در حالی که سرور نرم افزار یا سخت افزاری است که خدمات لازم در بستر اینترنت را برای مشتریان فراهم می کند.

علاوه بر تعریف متفاوتی که هاست و سرور دارند، هر کدام دارای انواع مختلفی نیز هستند که بسته به نوع نیاز مشتری لازم است انتخاب شود. به طور مثال طبیعتا برای کسب و کارهای بزرگ که سایت های پرترافیکی دارند، استفاده از هاست اشتراکی به هیچ عنوان گزینه مناسبی نخواهد بود. از همین رو علاوه بر شناخت هاست و سرور و تفاوت های هرکدام، انتخاب بهترین گزینه اهمیت زیادی دارد. 

نتیجه گیری

زمانی که از تفاوت میان هاست و سرور اطلاع پیدا می کنید، می توانید با کاربرد و نحوه عملکرد هر کدام نیز آشنا شوید. این موضوع به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین نوع هاست و سرور را نیز به تناسب نیاز خود خریداری کنید.

منبع: diggitymarketing.com

 

1402/05/01
22:09:49
5.0 / 5
653
تگهای خبر: سرور
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
    نظرات بینندگان در مورد این مطلب
    نظر شما در مورد این مطلب
    نام:
    ایمیل:
    نظر:
    سوال:
    = ۴ بعلاوه ۳
    رمز من - Ramzeman
    ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

    رمز من

    فناوری اطلاعات و امنیت