رمز من - ramzeman
در گزارشی بررسی شد؛

روایت جدید از قطعی اینترنت، ابر آروان و فیلترینگ

روایت جدید از قطعی اینترنت، ابر آروان و فیلترینگ به گزارش رمز من، در حالیکه گفته شده یک شرکت خصوصی با نام ابر آروان در قطعی اینترنت و فیلترینگ ایران نقش دارد اما این شرکت اتهامات و این ادعاهای بی اساس را رد کرد.



به گزارش رمز من به نقل از مهر، قطعی اینترنت ایران، دغدغه روزانه هر ایرانی است. به تازگی با انتشار اخبار در ارتباط با امکان قطعی اینترنت در ایران، جدی شدن تهدید کاربران اینترنت به اعمال محدودیت و قطعی اینترنت از یک سو و ضعف های زیرساخت شبکه اینترنت ایران با جهان و تحریم شرکت ابرآروان که یک شرکت خصوصی عرضه دهنده فناوری ابری (کلود) است به افترا دست داشتن این شرکت در فیلترینگ اینترنت در ایران از طرف دیگر، بر آن شدیم تا بیشتر به بررسی این مساله که آیا شرکت ابر آروان می تواند نقشی در قطع شدن اینترنت در ایران داشته باشد؟ بپردازیم.
تاثیر تحریم ها بر ابر آروان و نقش این شرکت خصوصی در قطعی اینترنت
تحریم های اتحادیه اروپا ضد شرکت ابر آروان، این شرکت خصوصی عرضه دهنده فناوری های ابری (کلود) را با چالش هایی مواجه کرد اما ابر آروان با رد اتهامات و ادعاهای بی اساس در رابطه با دست داشتن در فیلترینگ و قطع اینترنت نشان داد که بعنوان یک شرکت مصرف کننده ی اینترنت، اساسا نمی تواند در ساختار اینترنت کشور و فیلترینگ تاثیری داشته باشد. بنا بر این پشتیبانی از این شرکت خصوصی اینترنتی در مقابل تحریم ها نه تنها به حفظ منافع اقتصادی جامعه کسب و کارهای ایرانی کمک می نماید بلکه سبب بهره مندی مردم ایران از فناوری های روز دنیا هم می شود.
شرکت ابر آروان در واکنش به تحریم اتحادیه اروپا اعلام نمود که اتهامات و ادعاهای بی اساس در خصوص نقش داشتن در محدودیت یا قطع اینترنت را بارها رد کرده است. این شرکت همینطور اعلام نمود که در جنگ رسانه ای در مقابل شایعه ها و جعل حقیقت شکست خورده و نتوانسته از حقانیت خود به درستی دفاع کند.

تاثیر اقدامات ابرآروان بر توسعه کسب و کارها
ابرآروان باتوجه به پراکندگی پاپ سایت های آروان کلاد در ۴۰ منطقه جهان می تواند به توسعه تجارت الکترونیک و کسب وکارها کمک می نماید. این امر نشان از تعهد ابرآروان به عرضه خدمات باکیفیت و پایدار به کسب وکارها و افراد ایرانی دارد.

ماجرای رفع تحریم شرکت ابر آروان
از آذرماه سال ۱۴۰۱، ابر آروان سکوت خبری را در پیش گرفت و به ندرت اخبار رسمی از این شرکت منتشر می شد. با این که ابر آروان با راه اندازی سامانه ی رادار در ارائه ی گزارش برخط اختلالات اینترنت ایران مشارکت داشت، اما همچنان از گزند فضای مجازی در امان نماند. این شرکت از پروژه ابر ایران قبل از بهره برداری خارج شد. سر انجام در هفدهم فروردین ۱۴۰۳، سه سال بعد از آن طوفان سخت، ابر آروان در حساب رسمی توییتر خود اعلام نمود که به دنبال شکایت آروان کلاود و عرضه مستندات فنی و حقوقی به دیوان دادگستری اروپا، این شرکت از لیست تحریم های اتحادیه اروپا خارج شده است. با این وجود، نام ابر آروان همچنان در فهرست تحریم های ایالات متحده، استرالیا و بریتانیا باقی مانده است.

در پایان شاید نگاهی کلی به ساختار و نحوه توزیع اینترنت در ایران بسیاری از مسائل را روشن کند!

در ابتدا، شرکت ارتباطات زیرساخت توسط شریان های اصلی و ۹ نقطه مختلف به شبکه جهانی اینترنت متصل می شود و سپس در اختیار شرکتهای FCP و اپراتورهای تلفن همراه قرار می دهد تا کاربران با تهیه سرویس از این شرکت ها به اینترنت متصل شوند. حال شرکتهای FCP چه شرکت هایی هستند؟ این شرکت ها همان شرکتهای دارای پروانه ارتباطات ثابت هستند که می توانند هر گونه خدمات ارتباطی و انتقال داده را بر بستر شبکه مستقلی عرضه کنند و دسترسی به اینترنت پرسرعت را بر عهده داشته باشند. در قدم های بعدی، شرکتهای ISP، اینترنت را از FCP گرفته و آن در اختیار کاربران عادی، عرضه دهندگان خدمات ابری، سازمان ها و کسب وکارهای اینترنتی قرار می دهند.


منبع:

1403/03/28
12:09:18
5.0 / 5
266
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , تلفن همراه , خدمات
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت