رمز من - ramzeman

ابداع روشی جدید برای طراحی پردازنده های کم مصرف و سریع

ابداع روشی جدید برای طراحی پردازنده های کم مصرف و سریع رمز من: محققان دانشگاه علم و فرهنگ به ابداع روشی جدید برای طراحی پردازنده های کم مصرف و سریع رسیدند.



به گزارش رمز من به نقل از دانشگاه علم و فرهنگ، «طراحی و شبیه سازی یک واحد محاسبه و منطق چند لایه در فناوری اتوماتای سلولی کوانتومی QC» موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس رضا فرجی از دانشکده فنی و مهندسی (مهندسی برق – سیستمهای الکترونیک دیجیتال) دانشگاه علم وفرهنگ است که با راهنمایی دکتر عبدالحسین رضائی عضو هیات علمی این دانشگاه انجام شده است.
در تازه ترین پژوهش ارائه شده توسط رضا فرجی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ، واحد محاسبه و منطق (ALU) با ساختاری نوین و مبتنی بر تکنولوژی سلولی کوانتومی (QCA) طراحی و شبیه سازی شد. این پژوهش که با هدف بهبود عملکرد مدارهای دیجیتال انجام شده است، به نتایجی برجسته در حوزه کاهش مصرف انرژی، کاهش مساحت و بهینه سازی سرعت محاسبات دست یافته است.
فناوری CMOS که سال ها در طراحی مدارهای دیجیتال مورد استفاده قرار گرفته، با محدودیت هایی نظیر مصرف انرژی بالا، افزایش هزینه تولید و مشکلات کانال کوتاه روبه رو شده است. فناوری سلولی کوانتومی (QCA)، به سبب چگالی بالا، مصرف انرژی بسیار پایین و سرعت چشم گیر، به عنوان جایگزینی بالقوه برای CMOS مطرح گردیده است.
در این مطالعه، یک واحد محاسبه و منطق جدید با ساختار برگشت پذیر و چندلایه طراحی شد. این طراحی با بهره گیری از دروازه های منطقی پیشرفته نظیر Fredkin توانسته است به راندمان انرژی و کاهش قابل توجه مساحت اشغالی برسد. شبیه سازی ها با بهره گیری از نرم افزار QCADesigner ۲.۰.۳ انجام شده و نتایج به دست آمده کارآیی بالای این واحد را تأیید می کنند.
با توجه به رشد بیش از پیش نیاز به مدارهای دیجیتال کم مصرف و با کارآیی بالا، این مطالعه می تواند نقشی کلیدی در پیشرفت فناوری های محاسباتی آینده ایفا کند. طراحی واحدهای محاسبه و منطق مبتنی بر QCA زمینه ساز افزایش سرعت پردازش و کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از مصرف بالای انرژی در فناوری های فعلی خواهد بود.
این پایان نامه که با راهنمایی دکتر عبدالحسین رضائی انجام شده، نشان دهنده کوشش های گسترده ای در راستای بهبود فناوری های محاسباتی است و می تواند الهام بخش تحقیقات بیشتر در این زمینه باشد.
گفتنی است، استفاده از آثار این پژوهش در طراحی نسل جدید پردازنده ها و مدارهای دیجیتال می تواند انقلابی در صنعت الکترونیک بوجود آورد.


منبع:

1403/11/25
14:13:52
5.0 / 5
79
تگهای خبر: الكترونیك , انرژی , تكنولوژی , تولید
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت