رمز من - ramzeman

كشف چرایی ضد تشنج بودن رژیم غذایی پرچرب

كشف چرایی ضد تشنج بودن رژیم غذایی پرچرب رمز من: یك پژوهش تحسین برانگیز از محققان دانشگاه كالیفرنیا لس آنجلس ارتباط میان باكتری روده و كاهش حملات صرع را كشف كرده است.



به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، رژیم غذایی كتوژنیك(Ketogenic diet) رژیمی است با چربی زیاد، مقدار كافیِ پروتئین و قند اندك كه در علم پزشكی برای درمان صرع های مقاوم به درمان در كودكان استفاده می گردد.

این رژیم غذایی، بدن را وادار می كند تا بجای قند، از چربی برای تأمین انرژی استفاده نماید.

در حالت عادی، در بدن انسان، قندهای موجود در غذا به گلوكز مبدل شده و در سرتاسر بدن، بخصوص مغز پخش می شوند تا بعنوان منبع انرژی، سوزانده شوند.

حال اگر در رژیم غذایی، مقدار قند كم باشد، كبد، چربی را به اسید چرب و اجسام كِتونی مبدل می كند. این اجسام كتونی به مغز رفته و جایگزین گلوكز می شوند. هرگاه سطح اجسام كتونی در خون و مغز بالا برود و كتوزیز تولید شود، تعداد حملات صرعی كاسته می شود.

سابقه این نوع درمان غذایی صرع به دهه 1920 میلادی بازمی گردد، اما با ساخت داروهای ضد صرع، این روش درمان كم كم به فراموشی سپرده شد تا آنكه دوباره در اواسط دهه 90 میلادی، "جیم آبراهامز" كه پسرش از صرع مقاوم به درمان رنج می برد و با این روش به خوبی درمان شده بود، با تأسیس «بنیاد چارلی» به ترویج مجدد آن پرداخت.

با وجود این كه رژیم كتوژنیك یك قرن پیش برای درمان كودكان مبتلا به صرع شدید مورد استفاده قرار می گرفت، اما نحوه كاركرد آن همیشه نامشخص بود.

در حال حاضر یك مطالعه هیجان انگیز و دقیق از محققان دانشگاه كالیفرنیا لس انجلس(UCLA) نشان داده است كه این رژیم غذایی می تواند سطوح باكتری های خاص روده را افزایش دهد كه متعاقب آن بعضی از انتقال دهنده های عصبی را تحت تاثیر قرار می دهد تا خطر مبتلا شدن به تشنج را كم كند.

رژیم كتوژنیك برای نخستین بار در سال 1921 توسعه یافت، بعد از آن در ابتدا محققان متوجه شدند چگونه گرسنگی طولانی مدت تعداد تشنج ها را در بیماران مبتلا به صرع می كاهد. اما از آنجایی كه گرسنگی طولانی مدت به صورت پیوسته و هر روز یك گزینه درمان عملی نبود، كشف شد كه اثرات مشابه می تواند با استفاده از یك رژیم غذایی با چربی بالا و كربوهیدرات كم ابراز شود. ازاین رو رژیم كتوژنیك كه هم اكنون بدنام است، متولد شد.

در سال های اخیر، دانشمندان علاقه مند به استفاده بالینی از رژیم های كتوژنیك برای انواع مختلف اختلالات متابولیكی و روانی هستند.

اكنون هم پژوهش جدید "UCLA" برای نخستین بار یك پیوند علمی روشن را كشف كرده است كه چگونه یك رژیم غذایی كتونی می تواند تعداد حملات را در صرع با پاسخ نهفته در جمعیت عظیم باكتری هایی كه در روده ما زندگی می كنند، كم كند.

مطالعه روی موش ها ابتدا شناسایی كرد كه رژیم كتوژنیك هم میزان تشنج را می كاهد و هم در كمتر از چهار روز، محیط میكروبی روده(مایكروبیوتای روده) را تغییر می دهد.

محققان برای بررسی ارتباط بین باكتری های روده و كاهش تشنج، اثرات یك رژیم غذایی كتوژنیك را در دو گروه مختلف از موش ها در محیط های مختلف بررسی كردند. یك گروه با آنتی بیوتیك ها درمان شدند تا میكروبیوم از بین برود، در حالیكه گروه دیگر در یك محیط استریل و بدون میكروب رشد كردند.

"كریستین اولسون"، محقق اصلی این پژوهش می گوید: در هر دو مورد، رژیم كتوژنیك دیگر در كاهش تشنج ها موثر نبود. این نشان داده است كه محیط میكروبی روده برای رژیم غذایی كتونی لازم است تا تشنج ها را به صورت موثر كم كند.

گام بعدی شناسایی و مجزا كردن گونه های خاصی از باكتری ها بود كه می توانند اثرات محافظتی را در برابر تشنج تولید كنند.

محققان دریافتند كه سطوح دو نوع باكتری به صورت خاص به واسطه رژیم كتوژنیك افزایش می یابد.

از این دو باكتری به موش های بدون میكروب داده شد و مزایای حفاظت از تشنج ناگهان ظاهر شدند.

اولسون می گوید: ما متوجه شدیم اگر این دو نوع باكتری را با هم تركیب نماییم، می توانیم حفاظت از تشنج را بازگردانی و بازیابی نماییم. اگر ما فقط یك نوع باكتری را به موش ها می دادیم، آنها را در برابر تشنج ها محافظت نمی كرد. این نشان داده است كه این باكتری ها زمانی كه با یكدیگر كار می كنند، عملكرد منحصر به فردی را بروز می دهند.

در نهایت، محققان با بررسی مكانیزم این باكتری ها توانستند اثرات كاهش قابل توجه تشنج را شناسایی كنند. آنها تاثیر یافته های خویش را روی هیپوكامپ متمركز كردند كه بخشی از مغز است كه مسئول تولید خیلی از تشنج های صرعی شناخته می گردد.

محققان می خواستند بدانند چه تركیباتی در روده و خون می تواند به صورت مستقیم بر فعالیت انتقال دهنده های هیپوكامپ تاثیر بگذارد، و این اثر چگونه توسط باكتری های روده مدل سازی می گردد.

مشخص شد كه این دو نوع باكتری با هم كار می كنند تا میزان اسیدهای آمینه گاما گلوتامیل شده(GABA) خون و روده را كاهش دهند، كه كاهش حملات صرع را به دنبال دارد.

این مطالعه جامع، یك توصیف كامل و دقیق از چگونگی عملكرد رژیم غذایی كتوژنیك در تغییر سطح باكتری های روده كه مستقیما روی مغز تاثیر دارد، عرضه می دهد.

در حالی كه این تحقیق تابحال تنها در موش ها اثبات شده است، نتایج آن برای كاربردهای انسانی آینده بسیار هیجان انگیز است. هدف فوری این تحقیق بررسی این مكانیسم در انسان و بعد از آن یك درمان دارویی است كه بتواند عملكرد رژیم را تقلید كند و بعنوان یك داروی پیشگیری از تشنج استفاده گردد.

این تحقیق در مجله Cell انتشار یافته است.




1397/03/06
13:10:37
5.0 / 5
4984
تگهای خبر: انرژی , تولید , محقق , مغز
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت