رمز من - ramzeman
گزارش فناوری مهر؛

ضربه كرونا به صنعت موبایل

ضربه كرونا به صنعت موبایل رمز من: شیوع ویروس كرونا در چین به همه صنایع خساراتی وارد كرده اما بنظر می رسد تولید موبایل، نمایشگر ال سی دی، نیمه رسانا و غیره بیشتر از بقیه بخش ها تحت تاثیر این ویروس ضربه خورده است.


به گزارش رمز من به نقل از مهر، شیوع ویروس كرونا در چین، مركز زنجیره ذخایر صنعت فناوری جهان را به لرزه در آورده است. خیلی از كارخانه های چینی تعطیل شده اند، كارگران سرگردانند و همین مورد برای شركت های بزرگ از اپل گرفته تا آمازون و تسلا چالش هایی به وجود آورده است. گزارش های مختلف حاكی از آنست كه این ویروس خسارت سنگینی به صنعت فناوری و موبایل زده است.
تأخیر در عرضه آیفون جدید و پیش بینی كاهش رشد اپل
به نوشته فایننشال تایمز، در یك نگاه نتایج این بیماری عفونی مانند زنجیره ای از مهره های دومینو به رویدادهای مختلفی منجر می شود.
به عنوان مثال ویروس كرونا سبب شده عرضه آیفون جدید به تأخیر بیفتد برای اینكه این بیماری تولید در چین را مختل كرده است. فاكسكان یكی از بزرگترین تولید كنندگان دستگاه های اپل است. این شركت به سبب شیوع كرونا مجبور شد تأسیسات خودرا بطور موقت تعطیل كند و الان فقط یك كارخانه خودرا بازگشایی كرده است كه حدود ۱۰ درصد نیروی كار این شركت در آنجا مشغول هستند.
یكی از مفسرین مؤسسه مشاوره «مورنینگ استار» در سنگاپور می گوید: ایالت های ژجیانگ، گوانگ دانگ و هنان شاهد بیشترین مبتلایان به این ویروس بودند. این ایالت ها اهمیت زیادی در تولید محصولات فناورانه دارند و همین مورد چالش بزرگی به وجود می آورد. بگفته او احتمال دارد تولید آیفون ارزان قیمت كه قرار بود در ماه مارس رونمایی شود، چند هفته به تأخیر بیفتد. از طرف دیگر اپل از الان پیش بینی خود از رشد درآمدش را از ۵ به ۳ درصد كاهش داده است.
از سوی دیگر بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقاتی «كانتر پوینت» تصمیم اپل برای بسته نگه داشتن فروشگاه خود تا ۱۵ فوریه به كاهش فروش یك میلیون دستگاه منجر می شود.

كرونا قیمت ال سی دی را افزایش می دهد
واحدهای تولید نیمه رسانا و نمایشگرهای ال سی دی یا fab طی تعطیلات سال نو چینی فعالیت خودرا متوقف نكردند برای اینكه هزینه های توقف تولید برخی تجهیزات بسیار زیاد است. اما صنعت تولید نمایشگر به شدت تحت تاثیر شیوع كرونا در ایالت ووهان است. در این ایالت ۵ كارخانه تولید ال سی دی وجود دارد. شركت «بی. او. ای تكنولوژیز» كه بزرگترین سازنده پنل های ال سی است، ۱۷ درصد ذخیره جهانی را تامین می كند. این شركت از نوامبر ۲۰۱۹ میلادی فعالیت تاسیسات خود در ووهان را گسترش داده بود و قصد داشت تا تولید انبوه را در ژانویه ۲۰۲۰ میلادی آغاز كند اما با شیوع كرونا مواجه گردید.
این روند به كاهش ذخایر ال سی دی در بازار منجر می شود. «اریك چیو» كارشناس شركت «ترند فورس» می گوید: در ماه جاری قیمت پنل های ۶۵ اینچی حداقل یك یا ۲ دلار رشد می كند. كاهش قدرت خرید و تولید موبایل در سه ماهه نخست ۲۰۲۰
از سوی دیگر نشریه گاردین در گزارشی به تعطیلی كارخانه ها و افزایش قیمت برای مصرف كننده ها اشاره می كند. این نشریه می نویسد: هرچند از هفته گذشته خیلی از كارگران فعالیت خودرا آغاز نموده اند اما خیلی از كارخانه ها، مغازه ها و دفاتر كاری تعطیل اند. شركت های ال جی، سامسونگ و فاكس كان نیز خیلی از واحدهای خودرا بازگشایی نكرده اند. بنا بر این مفسرین پیش بینی می كنند تولید موبایل در سه ماهه جاری میلادی بیشتر از ۱۰ درصد كم شود.
طبق پیش بینی مؤسسه مالی «گلدمن ساكس» تا ۴ فوریه، این بیماری واگیردار به بازده سهام شركت های صنعت ارتباطات در آسیا ۵.۸ درصد خسارت زده است. همین طور خسارت ویروس كرونا به بازده سهام شركت های صنعت فناوری اطلاعات در كشورهای آسیایی ۷.۴ درصد تخمین زده شده است.

زنجیره ساخت و ذخایر موبایل تحت تاثیر كرونا
روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» نیز اشاره می كند شیوع ویروس كرونا در ایالت ووهان چین احتمالاً به كاهش بارگیری محموله های موبایل از چین منجر می شود.
«لیندا سویی» مدیر مؤسسه «استراتژی آنالایتیكز» در یك گزارش تحقیقاتی می نویسد: شیوع كرونا در نیمه اول ۲۰۲۰ میلادی به اقتصاد چین و جهان خسارت می زند. بازار موبایل نیز به شدت تحت تاثیر كاهش رشد اقتصادی و قدرت خرید مشتریان قرار می گیرد. این مؤسسه پیش بینی می كند میزان بارگیری موبایل در ۲۰۲۰ میلادی و در سطح جهانی ۲ درصد كمتر از پیش بینی ها خواهد بود.
در كنار این موارد گزارش مذكور پیش بینی می كند شیوع كرونا روی زنجیره ساخت و ذخیره موبایل در سطح جهانی تاثیر می گذارد برای اینكه چین ۷۰ درصد موبایل های فروخته شده در جهان را می سازد. تأخیر در عملیات كارخانه ها به كاهش موقت ذخایر و نیروی كار منجر می شود.
به عنوان مثال شركت تایوانی «ایسوس» هفته قبل اعلام نمود ذخایر موبایل ROG Phone II بطور موقت كاهش یافته كه دلیل آن اختلال در زنجیره ذخیره و تقاضا در آسیا به سبب شیوع كرونا در آسیا است.
شركت تراشه سازی كوالكام نیز به سبب شیوع كرونا پیش بینی درآمد به ازای هر سهامش را حدود ۵ درصد كم كرد. این در حالیست كه سرمایه گذاران این شركت بسیار نگران درآمد و سرمایه های خود هستند.
همچنین به نوشته نشریه «فورچون» گروه مالی سیتی نیز تخمین می زند، فقط ۳۰ درصد نیروی كار بخش تولید محصولات نیمه رسانا در چین در ۱۱ فوریه به سر كار خود برگشته اند.

كنگره موبایل خسارت دیده اصلی ویروس كرونا
اما شاید مهمترین و بارزترین خسارت كرونا به صنعت فناوری، لغو برگزاری كنگره جهانی موبایل بوده است. این رویداد جهانی كه سالانه در ماه فوریه و در بارسلونا برگزار می گردد با انصراف یكباره شركت های بزرگ از ال جی و آمازون گرفته تا انویدیا و سونی و حتی برخی شركت های چینی متضرر شد. این در حالی بود كه سازمان برگزار كننده كنگره جهانی موبایل اعلام نموده بود اقداماتی ایمنی را برای شركت كنندگان در نظر گرفته است. بعنوان مثال ساكنان استان هوبی چین حق ورود به این نمایشگاه را نداشتند. با استفاده از تجهیزات پیشرفته دمای بدن افراد اندازه گیری می شد.
به نوشته فایننشال تایمز برگزار كنندگان كنگره جهانی موبایل ادعا می كنند در این رویداد ۴ روزه بیشتر از یك میلیون جلسه تجاری میان شركت كنندگان برگزار می شد. لغو برگزاری این كنفرانس ضربه بزرگی به اقتصاد بارسلونا نیز بشمار می رود. بگفته رسانه های محلی لغو كنگره جهانی موبایل حدود ۴۹۲ میلیون یورو به درآمد شهر خسارت می زند. این درحالی است كه باید در نظر داشت رویداد مذكور ۱۴ هزار شغل موقت در بارسلونا ایجاد می كرد كه حالا این مشاغل نیز نابوده شده اند.
به نوشته وب سایت نیوزلندی «استاف» بخش اعظم هزینه های برگزاری این كنگره از مبلغی تامین می شد كه شركت كنندگان برای حضور در رویداد پرداخت می كرده اند. باتوجه به حق ورود ۷۹۹ یورویی و حضور ۱۰۹ هزار شركت كننده، تخمین زده می شود برگزار كنندگان كنگره جهانی موبایل بیشتر از ۸۷ میلیون یورو ضرر كرده اند.
لغو این مراسم به كسب وكارهای كوچك و متوسط نیز خسارت می زند. این رویداد برای كسب و كارهای كوچك فرصتی است تا با تولید كنندگان دستگاه ها یا اپراتورهای مخابراتی از هند، برزیل، فنلاند یا چین ارتباط برقرار كنند. اما با لغو این رویداد فرصتی برای ملاقات های تجاری وجود نخواهد داشت.
تولیدكنندگان چینی موبایل گرفتار كرونا
در این میان رویترز در گزارشی می نویسد: ویروس كرونا سبب شده هواوی بیشتر از شركت های چینی دیگر با كاهش درآمد روبرو شود. بگفته پژوهشگران مؤسسه «كانتر پوینت» در سه ماهه نخست ۲۰۲۰ فروش موبایل این شركت به سبب شیوع كرونا با كاهش روبرو می شود.
همچنین طبق آخرین آمار این شركت تخمین زده می شود فروش موبایل در چین بطور آفلاین (حضوری) در چین حدود ۵۰ درصد كم شود و میزان كل فروش موبایل در سه ماهه نخست ۲۰۲۰ حدود ۲۰ درصد كم شود.
البته «كانتر پوینت» معتقد می باشد شركت های اوپو و ویوو كه به فروش آفلاین وابسته هستند خسارت بیشتری متحمل می شوند. اما تاثیر این بیماری بر فروش شركت های شیائومی، وان پلاس و ریل می احتمالاً كمتر باشد برای اینكه این شركت ها بیشتر بر فروش آنلاین متمركز هستند و در سطح بین المللی فعالیت می نمایند.
همچنین طبق پیش بینی مؤسسه تحقیقاتی IDC پیش بینی می شود محموله های موبایل چینی احتمالاً در سه ماهه نخست سال جاری ۳۰ درصد كم شود. كارشناسان صنعت فناوری و موبایل امیدوارند به زودی شیوع این بیماری مهار شود تا خسارت بیشتری به این صنعت وارد نشود. تام كانگ یكی از مدیران مؤسسه تحقیقاتی «كانتر پوینت» معتقد می باشد ویروس كرونا در ماه مارس مهار می شود. با این وجود بیشتر از ۲ ماه طول می كشد تا كارهای تجاری در چین به حالت عادی برگردد. پیش بینی می شود در سه ماهه اول و دوم ۲۰۲۰ رشد بازارهای موبایل در چین و در سطح جهانی منفی باشد.


منبع:

1398/11/29
15:07:52
5.0 / 5
4650
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اطلاعات , ال جی
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت