رمز من - ramzeman

شكل اولیه زمین ۱۰ برابر سریع تر از تصور بوجود آمده است

شكل اولیه زمین ۱۰ برابر سریع تر از تصور بوجود آمده است به گزارش رمز من محققان دانشگاه ˮكپنهاگˮ دریافته اند كه شكل اولیه كره زمین تنها در طول پنج میلیون سال بوجود آمده است، در حالیكه تابحال تصور می شد شكل گیری اولیه زمین ۵۰ میلیون سال به طول انجامیده است.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه "كپنهاگ" می گویند شكل اولیه زمین تنها طی پنج میلیون سال بوجود آمده است كه حاكی از شكل گیری ۱۰ برابر سریع تر از آن چیزی است كه قبلا تصور می شد.
كارشناسان تابحال تصور می كردند كه این روند بین ۱۶.۷ تا ۵۰ میلیون سال طول كشیده است.
گروه محققان دانماركی این نظریه سنتی را كه می گوید زمین اولیه از راه برخورد تصادفی اجرام بزرگ طی ده ها میلیون سال شكل گرفته است، رد كردند. درعوض، آنها این ایده را مطرح می كنند كه سیاره ها از راه اجتماع نسبتاً سریع گرد و غبار كیهانی ایجاد می شوند.
"مارتین شیلر" نویسنده این مطالعه از دانشگاه كپنهاگ اظهار داشت: ما از گرد و غبار كه اندازه ای میلی متری دارند، شروع كردیم. این ذرات همگی گرد هم می آیند، روی یك جرم در حال رشد می بارند و یك سیاره را می سازند.
وی ادامه داد: این نظریه نه تنها از نظر نتایج شكل گیری سریع زمین برای منظومه شمسی ما جالب است، بلكه می توانیم ارزیابی نماییم كه سیارات در جایی دیگر از كهكشان چگونه شكل می گیرند.
كلید یافته های جدید از دقیق ترین اندازه گیری های تا به امروز از مخلوط ایزوتوپ های آهن در شهاب سنگ های مختلف بدست آمده است.
دكتر "شیلر" و همكارانش فقط یك نوع شهاب سنگ را با تركیبی شبیه به زمین پیدا كردند كه به "chondrites CI" مشهور است.
گرد و غبار در این نوع شهاب سنگ توسط این گروه بعنوان بهترین معادل تركیب منظومه شمسی توصیف می شود و می گویند به تركیب گرد و غبار و گازی است كه در دیسك ماده اطراف خورشید كه منجر به تشكیل سیاره ها شده است، شبیه است.


هنگامی كه زمینِ جوان برای نخستین بار آغاز به شكل گیری كرد، همراه با حرارت خورشید گرد و غباری از آهن كه دارای یك تركیب منحصر به فرد بوده است، به ساخت آن كمك كرده است.
بعد از چند صد هزار سال از آغاز عمر منظومه شمسی، این گرد و غبار آن قدر سرد شد كه بدون تغییر از آن محدوده خارج و وارد منطقه ای شود كه زمینِ اولیه در آن بوجود آمده است.
دكتر "شیلر" توضیح داد: این گرد و غبار اثر تركیب آهن را در گوشته زمین گذاشته است و این تنها در صورتی امكان دارد كه بیشتر آهن قبلی در هسته بیرون برود.
بنابراین تشكیل هسته اولیه باید زودتر اتفاق افتاده باشد.
اگر شكل گیری زمین یك فرایند تصادفی بوده است كه فقط از به هم خوردن اجرام به وجود آمده باشد، هیچگاه نمی توانستیم تركیب آهن كره زمین را تنها با یك نوع شهاب سنگ مقایسه نماییم، بلكه مخلوطی از همه چیز دریافت می كردیم.
"مارتین بیزارو" یكی از محققان این مطالعه و شیمیدان كیهانی دانشگاه كپنهاگ می گوید: اگر این نظریه رشد پیوسته سیاره ها درست باشد، احتمالاً آب فقط محصول جانبی تشكیل سیاره ای مانند زمین است. این امر سبب می شود كه عناصر حیات به احتمال زیاد در جاهای دیگر جهان وجود داشته باشند.
وی ادامه داد: وقتی ما این مكانیسم ها را در منظومه شمسی خود درك می نماییم، امكان دارد استنتاج هایی مشابه در مورد سایر منظومه های سیاره ای در كهكشان انجام دهیم. همچون اینكه در كدام نقطه و مرحله و در چه زمانی آب به وجود می آید.
محققان اعتقاد دارند كه سایر سیاره های جهان هم امكان دارد با همین سرعت از راه جمع شدن گرد و غبار كیهانی شكل بگیرند.
این بدان مفهوم است كه سیاره های خارج از منظومه شمسی ما امكان دارد سریع تر از آن چیزی كه تصور می شود، تشكیل شده باشند و این امر، احتمال پیدا كردن حیات در جاهای دیگر جهان را زیاد می كند.
این مطالعه در مجله Science Advances انتشار یافته است.



1398/12/05
14:34:48
5.0 / 5
4071
تگهای خبر: محقق , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت