رمز من - ramzeman

لباس هایی كه جلوی نیش زدن پشه ها را می گیرند!

لباس هایی كه جلوی نیش زدن پشه ها را می گیرند! به گزارش رمز من پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نوعی لباس عرضه کرده اند که می تواند از بدن در مقابل نیش حشرات محافظت کند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، پژوهشگران از نوعی لباس مقاوم در مقابل حشرات و بخصوص پشه ها رونمایی کرده اند و کارآیی آنرا با آزمایش روی پشه های زنده نشان داده اند. آنها این فناوری را با استفاده از یک مدل محاسباتی ابداع نموده اند که طراحی خودشان است و به توصیف نیش زدن "پشه تب زرد"(Aedes aegypti) می پردازد که حامل ویروس های عامل بیماری های انسانی مانند "زیکا"(Zika)، "تب دنگی"(Dengue fever) و "تب زرد"(Yellow fever) است.
پژوهشگران در نهایت گزارش دادند که لباس جدید آنها توانسته است از ۱۰۰ درصد گزش در داوطلبانی که آنرا به تن داشته اند، پیشگیری کند. شرکت استارتاپی "Vector Textiles"، مجوز حق ثبت اختراع این لباس را به دست آورده است و می خواهد نسبت به تجاری سازی آن در آمریکا اقدام نماید.
پژوهشگران باور دارند که شاید بتوان از مدل محاسباتی آنها برای ابداع گسترده تر این لباس و کاهش انتقال بیماری بهره برد.
"آندر وست"(Andre West)، استادیار مد و طراحی پارچه در "دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی"(NC State) و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: کارآیی این پارچه ثابت شده است و یک کار بزرگ به حساب می آید. این پژوهش برای من، بسیار دگرگون کننده است. ما دریافتیم که می توانیم از نفوذ پشه ها به پارچه پیشگیری کنیم؛ در حالیکه سایر پژوهش ها، پارچه هایی بسیار ضخیم عرضه می دهند تا از نفوذ پشه ها به پوست پیشگیری کنند.
پژوهشگران از مدل محاسباتی خود برای پیشبینی موادی استفاده کردند که می تواند جلوی نیش پشه تب زرد را بگیرد. آنها باور دارند که این مواد می توانند در مقابل سایر گونه های پشه هم موثر باشند.
پژوهشگران در آزمایش هایی که با پشه های زنده بدون بیماری صورت گرفت، یک مخزن خون را با مواد پلاستیکی احاطه کردند و سپس به شمارش پشه هایی پرداختند که در خون غوطه ور شده بودند.
ماده ای که در ابتدا آزمایش شد، بسیار نازک بود و ضخامت آن به کمتر از یک میلی متر می رسید اما منافذ بسیاری کوچکی داشت تا از چسبیدن پشه ها پیشگیری کند. ماده دیگر، منافذی در اندازه متوسط داشت تا از نفوذ پشه ها به درون پارچه و رسیدن به پوست پیشگیری کند. ماده سوم، منافذ بزرگتری داشت اما آنقدر ضخیم بود که اجازه نمی داد دهان پشه ها به پوست برسد.
پژوهشگران در آزمایش بعدی، مجموعه ای از پارچه ها را انتخاب کردند که با پارامترهای ضد گزش تعیین شده توسط مدل محاسباتی مطابقت داشتند و اعتبار آنها طی آزمایش با مخزن خون و داوطلبان انسان تایید شد.
هنگامی که یک داوطلب بعد از پوشیدن لباس، به مدت ۱۰ دقیقه در قفسی حاوی ۲۰۰ پشه گرسنه قرار گرفت، کارآیی ۱۰۰ درصدی لباس ثابت شد. در اولین آزمایش، هفت مورد گزیدگی روی شانه ها و پشت داوطلب دیده شد اما بعد از دو برابر کردن مواد در این نواحی، لباس به کارآیی ۱۰۰ درصدی رسید. پژوهشگران، راحتی لباس و توانایی آن در برخورد با گرما و رطوبت را هم آزمایش کردند.
"مایکل رو"(Michael Roe)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: لباس های روزمره ای که در تابستان پوشیده می شوند، در مقابل گزش پشه ها مقاوم نیستند. پژوهش ما نشان داده است که لزوما نباید این گونه باشد و میتوان لباس های روزمره را طوری ساخت که بتوانند در مقابل گزش حشرات مقاومت کنند.
این پژوهش، در مجله "Insects" به چاپ رسید.




منبع:

1400/04/24
15:50:42
5.0 / 5
906
تگهای خبر: سایت , شركت , فناوری , مجوز
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت