رمز من - ramzeman

روشی که امکان بازیافت و استفاده باردیگر از نانوسیم ها را فراهم می آورد

روشی که امکان بازیافت و استفاده باردیگر از نانوسیم ها را فراهم می آورد رمز من: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روشی ابداع نموده اند که امکان بازیافت و استفاده باردیگر از نانوسیم های به کار رفته در تجهیزات الکترونیکی را فراهم می آورد.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از نانومگزین، پژوهشگران "دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی"(NCSU)، روشی کم هزینه برای بازیابی نانوسیم های دستگاه های الکترونیکی که به انتها کار خود رسیده اند، ابداع نموده اند تا این نانوسیم ها را در دستگاه های جدید به کار ببرند. این کار، گامی به سمت ابداع تجهیزات الکترونیکی پایدارتر بشمار می رود.
"یوکسوان لیو"(Yuxuan Liu)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: علاقه زیادی به بازیافت مواد الکترونیکی وجود دارد برای اینکه ما می خواهیم هم زباله های الکترونیکی را کاهش دهیم و هم استفاده از مواد نادر یا پرهزینه را به حداقل برسانیم. ما روشی را ابداع کرده ایم که امکان بازیافت نانوسیم ها را برای ما فراهم می آورد. ما باور داریم که این روش را می توان به سایر نانومواد نیز تعمیم داد.
"یونگ ژو"(Yong Zhu)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: روش ما با روش های متداول بازیافت، متفاوت می باشد. یک بطری شیشه ای قبل از تبدیل شدن به جسم شیشه ای دیگر، کاملا ذوب می شود. در روش ما، یک شبکه نانوسیم نقره از سایر مواد درون یک ابزار جدا می شود. این نانوسیم ها را می توان برای ایجاد یک شبکه جدید به کار برد و در یک سنسور جدید یا سایر ابزارهای مشابه قرار داد.
این روش جدید بازیافت، کل چرخه عمر یک دستگاه را در نظر می گیرد. اولین گام، طراحی دستگاهها با بهره گیری از پلیمرهایی است که نانوسیم ها را حل نمی کنند. بعد از استفاده کردن از یک دستگاه، ماتریس پلیمری حاوی نانوسیم های نقره حل می شود و شبکه نانوسیم ها را پشت سر می گذارد. سپس، شبکه در یک حلال جداگانه قرار می گیرد تا نانوسیم ها از آن جدا شوند.
پژوهشگران برای اثبات روش خود، یک برچسب سنسور سلامت ابداع کردند که برای ردیابی میزان دمای بدن بیمار به کار می رود. این سنسور، شبکه ای از نانوسیم ها را در بر داشت که در یک ماده پلیمری قرار گرفته بودند. پژوهشگران حسگرها را آزمایش کردند تا از عملکرد آنها اطمینان پیدا کنند. برچسب سنسور بعد از استفاده بطور معمول دور ریخته می شود. پژوهشگران طی این آزمایش، پلیمر را در آب حل کردند، شبکه نانوسیم ها را حذف کردند، شبکه را به مجموعه ای از نانوسیم های انفرادی تجزیه کردند و سپس نانوسیم ها را برای ابداع یک سنسور پوشیدنی کاملا جدید به کار بردند. بااینکه بعد از هر چرخه، تخریب جزئی در شبکه نانوسیم ها دیده می شود اما پژوهشگران دریافتند که نانوسیم ها می توانند چهار بار بازیافت شوند؛ بدون اینکه به عملکرد سنسور لطمه برسد.
ژو اظهار داشت: با بهره گیری از این روش، امکان استفاده بیشتر از نانوسیم ها فراهم می شود. حتی بعد از چندین بار خراب شدن نانوسیم ها تا حدی که دیگر قابل استفاده نباشند، هنوز می توان از آنها بعنوان ماده اولیه برای بازیافت استفاده نمود. این کار به کاهش چشم گیر زباله کمک می نماید.
وی ادامه داد: روشی که ما ارایه داده ایم، می تواند برای بازیافت سایر نانومواد مانند نانوذرات، نانولوله های کربنی، انواع دیگر نانوسیم و مواد دوبعدی هم به کار برود؛ البته تا زمانی که بصورت شبکه مورد استفاده قرار بگیرند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Electronic Materials" به چاپ رسید.




منبع:

1400/05/09
10:00:32
5.0 / 5
1948
تگهای خبر: الكترونیك , شبكه , نانو , هزینه
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت