رمز من - ramzeman

پرتاب اولین ماهواره تجاری قابل برنامه ریزی مجدد جهان

پرتاب اولین ماهواره تجاری قابل برنامه ریزی مجدد جهان به گزارش رمز من اولین ماهواره تجاری قابل برنامه ریزی مجدد در جهان به فضا پرتاب شد. چیزی که ماهواره ˮکوانتومˮ را منحصر به فرد می کند، پاسخگویی آن به تقاضای تغییر مخابره آن است.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، تاسیس شرکتهای فضایی خصوصی مانند "اسپیس ایکس"، "ویرجین اوربیت"، "بلو اوریجین" و دیگر شرکت ها، هزینه های پرتاب ماهواره ها به فضا را به شدت کاهش داده است. در حالیکه ماهواره ها کوچک تر و قدرتمندتر می شوند، هنوز غیر قابل تغییر بودن در آنها وجود دارد که هرگونه اصلاح و تغییر را بعد از پرتاب ماهواره ها غیر ممکن می کند.
این در شرایطی است که شرکت فرانسوی "یوتلست"(Eutelsat) مستقر در پاریس با پرتاب موفقیت آمیز ماهواره جدید خود معروف به "کوانتوم"(Quantum) این معضل را از میان برداشته است.
این ماهواره که از مرکز فضایی گویان فرانسه بر فراز موشک "آریان ۵"(Ariane ۵) به فضا پرتاب شد، بعد از ۳۷ دقیقه پرواز از این موشک جدا شد. سپس بررسی کامل سیستم طی یک دوره سه ساعته انجام شد و پرتاب موفقیت آمیز گزارش شد.
شرکت "یوتلست" بزرگترین اپراتور ماهواره ای جهان است که خدمات تجاری را برای بازارهای ویدیو، داده و پهنای باند عرضه می دهد. این شرکت با استفاده از ناوگان ماهواره های خود موفق به ارسال ۶۸۰۰ کانال تلویزیونی به یک میلیارد بیننده شده است.
ماهواره "کوانتوم" ۳.۵ تن وزن دارد و دارای هشت پرتو ارتباطی است که در نصف النهار ۴۸ درجه شرقی قرار گرفته است تا خدمات را در یک منطقه جغرافیایی وسیع که از غرب آفریقا تا آسیا گسترده است، عرضه نماید. اما واکنش آن به تقاضای تغییر مخابره است که "کوانتوم" را منحصر به فرد می کند.
به لطف طراحی مبتنی بر نرم افزار میتوان پرتوهای ارتباطی این ماهواره را مجدداً پیکربندی کرد تا سطح پوشش و همینطور قدرت سیگنالی را که منتقل می کند، تغییر دهد. جالب اینجاست که کنترل نرم افزاری ماهواره بر عهده مشتریان "یوتلست" است که در واقع از خدمات این ماهواره استفاده می نمایند. این خصوصیت به آنها آزادی بیشتری می دهد تا ماهواره را در صورت نیاز و همینطور در عرض چند دقیقه مجدداً تنظیم کنند.
این توانایی جهت استفاده مجدد از ظرفیت های ماهواره در حالیکه در مدار است، به آن اجازه می دهد تا با اجسام متحرک مانند کشتی ها و هواپیماها ارتباط برقرار کند. همینطور میتوان از آن برای ایجاد ظرفیت بیشتر برای رویدادهای غیرمترقبه مانند بلایای طبیعی بهره برد.
در حالیکه "یوتلست" یک اپراتور ماهواره ای خصوصی است، لیست مشتریان آن شامل دولت ها هم می شود و به آنها این امکان را می دهد که در بازه زمانی کوتاهی به حوادث واکنش نشان دهند و بعد از کنترل شرایط اضطراری، ظرفیت ماهواره را به حالت قبلی برگردانند.
علاوه بر این، این ماهواره می تواند محل سیگنال های دریافتی را تشخیص دهد و در صورت تشخیص ایجاد اختلال در خدمات، آنها را مسدود کند.
"کوانتوم" در مدار زمین ثابت در ارتفاع تقریباً ۳۵ هزار کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته است. این ماهواره در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ خدمات رسانی خویش را آغاز می کند و انتظار می رود تا ۱۵ سال آینده خدمات رسانی کند.
"پاسکال هومسی" مدیر فنی ارشد "یوتلست" ضمن تقدیر از روح نوآورانه و تخصص صنعت فضایی اروپا اظهار داشت: ماهواره "کوانتوم" خدمات خویش را با قابلیت بی سابقه تنظیم مجدد در مدار از نظر پوشش، فرکانس و قدرت عرضه می دهد و امکان جابجایی کامل مأموریت را در هر موقعیت مداری فراهم می آورد."



1400/05/12
11:54:33
5.0 / 5
927
تگهای خبر: پهنای باند , خدمات , شركت , كنترل
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت