رمز من - ramzeman
سردار جلالی:

رصدخانه ای برای شناسایی فناوری های وارداتی نداریم

رصدخانه ای برای شناسایی فناوری های وارداتی نداریم به گزارش رمز من رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما رصدخانه ای برای رصد و شناسایی فناوری هایی که به کشور وارد می شود، وجود ندارد.



به گزارش رمز من به نقل از مهر، آیین افتتاح مجتمع آموزشی پدافند غیرعامل کشور با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس و تعدادی از مدیران سازمان پدافند غیرعامل کشور، سید محمود رضا آقامیری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و حمیدرضا خالدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال انجام شد.
سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این آیین با تقدیر از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه مباحث مربوط به پدافند غیرعامل، اظهار داشت: تهدیدات، قدمتی به اندازه عمر بشر دارد و تأمین امنیت و مقابله با تهدیدات همواره یکی از دغدغه های آدمی بوده است.
وی تهدیدات را به دو دسته انسان ساخت و طبیعی تقسیم کرد و اضافه کرد: تهدیدات طبیعی منشاء طبیعی دارند مانند سیل و زلزله و ماهیت آنها در طول زمان تغییر نمی نماید. در این تهدیدات خصومت و دشمنی وجود ندارد و دانش بشری به سبب ثابت بودن این بلایا می تواند برای کاهش اثرات آن راهکارهایی را پیش بینی نماید. بعنوان مثال با رعایت اصول مهندسی میتوان صدمه های زلزله و سیل تا حدودی کنترل کرده و نتایج آنرا کم کرد.
تهدیدات انسان ساخت، پویا و متغیر است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور دسته دوم تهدیدات را تهدیدات انسان ساخت دانست و اظهار داشت: منشا تهدیدات انسان ساخت، تفکر، اندیشه و خصومت است. چون که از دکترین و استراتژی خاصی برخوردار می باشند، دانش و تکنولوژی تهدیدات انسان را ایجاد می کنند و تفکر و استراتژی بر نوع تهدید موثر است.
سردار جلالی اضافه کرد: در پدافند غیرعامل تلاش داریم تا تأثیر و نتایج تهدیدات انسان ساخت را بر زیرساخت ها و منابع انسانی کشور کاهش دهیم، بنا بر این باید به مولفه های انسانی یعنی استراتژی های دشمن و به دانش و تکنولوژی مورد استفاده دشمنان توجه داشت. تهدیدات انسان ساخت، پویا و متغیر هستند، یعنی همواره درحال تغییر و پیشرفت هستند و با بهره گیری از فناوری های نوین، تهدیدات هم تغییر کرده خصوصیت های جدیدی را پیدا می کند.
وی توضیح داد: تهدیدات انسان ساخت با رشد تکنولوژی تغییر می کند، بنا بر این تهدیداتی که در چند سال قبل شاید متوجه کشور نبود، امروز می تواند کشور را تهدید کند، بعنوان مثال شاید چند سال پیش تهدیدات سایبری چندان متوجه کشور نبود، اما امروز سایبر و فضای سایبر عرصه جدیدی برای تهدیدات از جانب دشمنان گشوده است.
لزوم وجود رصدخانه ای برای شناسایی فناوری های وارداتی به کشور
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور لازمه آمادگی در مقابل این نوع از تهدیدات را رصد و پایش مداوم فناوری و بروزرسانی راه های مقابله با آن دانست و اشاره کرد: متاسفانه در کشور ما رصدخانه ای برای رصد و شناسایی فناوری هایی که به کشور وارد می شود وجود ندارد و بر حسب لزوم و برای رفع نیاز بدون توجه به تهدیدات، انواع و اقسام فناوری به کشور وارد و از جانب دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
سردار جلالی با اعلان اینکه یکی از خصوصیت های فناوری نوین است که میتوان تهدید را در ذات آن پنهان کرد، توضیح داد: وقتی ما با یک تکنولوژی جدید روبرو می شویم، باید بتوانیم آنرا بشناسیم، تفکیک نماییم و طوری از این فنآوری استفاده نمائیم که از فرصت ها بهره برداری، صدمه ها برطرف و با تهدید مقابله شود.
وی با تاکید بر این که عقل سلیم نمی پذیرد که یک فناوری بیاید و بر ما مسلط شود و همه امورات را تحت کنترل بگیرد، چون این رویکرد می تواند برای کشور تهدید تلقی شود، افزود: درون رگولاتور بودن، کنترل گریزی و دولت گریزی از دیگر خصوصیت های تکنولوژی های جدید است که سبب اشراف اطلاعاتی، تولید قدرت و به دنبال آن امکان اعمال قدرت و کنترل از جانب دیگران را میسر می کند.
اهمیت نهادینه سازی سواد پدافند غیرعامل در جامعه
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اعلان اینکه استفاده هوشمندانه از فناوری نیازمند دانش است، توضیح داد: این دانش یعنی، شناخت تهدید، شناخت صدمه و استفاده از همه قابلیت های یک فناوری و مقابله با همه قابلیت های تهدید کننده مانند، اشراف، تسلط و کنترل.
سردار جلالی با اعلان اینکه امروز، مفهوم سواد با گذشته متفاوت شده است، اشاره کرد: برای نمونه، امروزه قابلیت استفاده از فضای سایبری، جهت زندگی در عصر حاضر لازم و لازم است و شما بدون آن، در واقع بی سواد محسوب می شوید. سواد مالی، سواد سابیری، سواد رسانه ای، سواد اجتماعی و امثال آن، امروز بعنوان فاکتورهای حداقلی سواد در افراد شمرده می شود.
وی با اعلان اینکه معتقدیم در دنیای امروز پدافند غیرعامل به یک لایه سواد تبدیل گشته است که باید به آن مجهز باشیم، اشاره کرد: نیازمند نهادینه سازی سواد پدافند غیرعامل در جامعه هستیم، چون جهت استفاده هوشمندانه از فناوری امری اجتناب ناپذیر است. در این صورت است که هر فردی در حوزه کاری و زندگی خود می تواند تهدید و صدمه های مربوطه را شناسایی کرده و پاسخ و اقدامات لازم برای مقابله با آنرا فرا بگیرد تا امنیت و آسایش را برای خود به ارمغان بیاورد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به این که دانشگاه های ما در بعضی رشته ها از فاصله ای چند ساله با فناوری های روز دنیا رنج می برند، اشاره کرد: همین مبحث سبب می شود برای بهره مندی هوشمندانه از برخی تکنولوژی ها، نه رشته دانشگاهی مورد نظر را داشته باشیم، نه بخشنامه ای جهت استفاده و نه پلت فرم لازم برای بومی سازی آن.
سردار جلالی با اعلان اینکه دانشگاه در درجه نخست باید حقیقت فاصله داشتن از تکنولوژی روز دنیا را بپذیرد و سپس درصد جبران آن برآیند اشاره کرد: پدافند غیرعامل می تواند دراین زمینه بعنوان یاری رسان دانشگاه های کشور در عرصه علم و فناوری عمل کند.
وی با تاکید بر این که مساله پدافند غیرعامل به جهت ماهیت بین رشته ای نیازمند دانشگاهی با رویکرد متمرکز بر مساله و رشته های تحصیلی بین رشته ای است، اظهار داشت: امیدواریم این رویکرد جدید که دانشگاه آزاد اسلامی در پیش گرفته است، با همکاری سازمان پدافند غیرعامل کشور و همه دستگاه های مسئول به نتیجه برسد تا از ثمرات آن بتوانیم مسائل اصلی کشور را از راه دانشگاه و پژوهش ساماندهی و مدیریت نماییم.


منبع:

1400/06/21
10:00:36
5.0 / 5
674
تگهای خبر: آسایش , اطلاعات , امنیت , بروزرسانی
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت