رمز من - ramzeman

ارتباط میان تب خال و بیماری های تخریب کننده سلول های عصبی

ارتباط میان تب خال و بیماری های تخریب کننده سلول های عصبی محققان ˮدانشگاه ایلینوی در شیکاگوˮ در مطالعه اخیرشان از ارتباط میان تب خال و بیماری های تخریب کننده سلول عصبی اطلاع داده اند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، محققان آمریکایی در این مطالعه نشان دادند وجود پروتئین آپتینورین(OPTN) در سلول ها، گسترش ویروس هرپس سیمپلکس ۱ را محدود می کند.
به قول دکتر "دیپاک شوکلا" محقق این مطالعه، یافته های آنها نشان میدهد ارتباط مستقیمی میان ویروس هرپس با بیماری های تخریب کننده عصبی مانند بیماری آلزایمر، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک و گلوکوم وجود دارد.
یافته های این مطالعه با عنوان "پروتئین آپتینورین بعنوان یک عامل محدود کننده ذاتی میزبان در مقابل ویروس هرپس سیمپلکس عمل می کند" در مجله "Nature Communications" انتشار یافته است.
در این مطالعه محققان به دنبال این بودند تا دریابند چرا ویروس هرپس سیمپلکس می تواند برای افرادی که دارای نقص ایمنی هستند کشنده باشد اما صدمه ای به افراد سالم نزند.
ویروس های تبخال به صورت طبیعی سیستم عصبی مرکزی را آلوده می کنند و می توانند به اختلالات تخریب کننده سلول های عصبی مغز و اختلالات چشمی و همینطور انسفالیت منجر شوند. با این وجود در اغلب افراد، این ویروس طی یک عفونت اولیه و پیش از این که بتواند به صورت قابل توجهی به سیستم عصبی مرکزی صدمه برساند، سرکوب می شود.
"تجابیرام یداولی"(Tejabhiram Yadavalli) یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: پروتئین آپتینورین که یک گیرنده اتوفاژی محافظت شده است، پروتئین های ویروس هرپس سیمپلکس ۱ را به صورت انتخابی و به منظور تخریب توسط اتوفاژی مورد هدف قرار می دهد. پروتئین آپتینورین مانع از رشد ویروس شده و با اتوفاژی آنرا متوقف می کند و ذرات ویروسی را در داخل وزیکول های کوچکی به نام " واکوئل خود خوار "(Autophagosome) فرو می برد. فرآیند اتوفاژی بسیار گزینشی است. این عملکرد در سایر ویروس ها هم دیده می شود.
محققان معتقدند نتایج حاصل از این مطالعه برای همه هشت ویروس تبخال انسانی مختلف کاربردی خواهد بود. در این مطالعه موش هایی با ژن آپتینورین حذف شده به ویروس هرپس سیمپلکس چشمی آلوده شدند. رشد ویروس در مغز حیوانات بدون آپتینورین بسیار بیشتر بود و سبب مرگ نورون‎های بسیار و در نهایت مرگ حیوانات شد. نتایج نشان میدهد زمانی که آپتینورین وجود نداشته باشد، روند مرگ سلول های عصبی تسریع می شود. این مطالعه همینطور نشان داد که حیوانات بدون آپتینورین و آلوده به ویروس هرپس سیمپلکس، بعد از ۳۰ روز توانایی تشخیص اشیا را هم از دست می‎دهند. شوکلا اظهار داشت که این می تواند نشانه ای باشد که داشتن ویروس هرپس سیمپلکس ​همراه با جهش آپتینورین می‎تواند صدمه عصبی را تسریع کرده و به اختلال شناختی منجر شود.




منبع:

1400/07/21
09:47:19
5.0 / 5
783
تگهای خبر: كاربر , محقق , مغز
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت