رمز من - ramzeman
مدیر عامل زیر ساخت خبر داد؛

افزایش بیش از ۴۰ درصدی ظرفیت اینترنت بین الملل

افزایش بیش از ۴۰ درصدی ظرفیت اینترنت بین الملل مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از افزایش بیش از 40 درصدی ظرفیت اینترنت بین الملل آگاهی داد و اظهار داشت: ترانزیت داده در کشور از مرز 6 ترابیت بر ثانیه عبور خواهدنمود.


به گزارش رمز من به نقل از شرکت ارتباطات زیرساخت، امیر محمدزاده لاجوری در پیامی به مناسبت سالگرد تاسیس شرکت ارتباطات زیرساخت آورده است: «همان گونه که آگاهی دارید برقراری ارتباطات بین المللی و داخل کشور بوسیله زیرساخت شبکه ملی اطلاعات انجام می پذیرد. از لایه هسته ی زیرساخت شبکه ملی اطلاعات به عنوان شبکه مادر مخابراتی نیز تعبیر می شود، شبکه ای که برمبنای تدابیر مقام معظم رهبری در بندهای «الف» و «ج» سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و نیز گروه سوم ماده ۲ و بند ج ماده ۳ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، از موضوع آزادسازی و خصوصی سازی مستثنا و بر عهده ی دولت گذاشته شده و از سال ۱۳۸۶ سرمایه گذاری، مالکیت و مدیریت آن در قالب شرکت ارتباطات زیرساخت احیاء گردید. نیمه مردادماه سالروز تاسیس این شرکت است؛ بنیان مبارکی که تسهیل کننده و حافظ یکی از ارزشمندترین دارایی های مردم یعنی اطلاعات و داده های ارتباطی آنهاست. شرکت ارتباطات زیرساخت تنها متولی شبکه های مادر مخابراتی و ارتباطی در کشور است؛ شرکتی که دارای حداقل ۷۰ هزار کیلومتر فیبر نوری، ۳۰۰ ایستگاه فیبر نوری، ۳۴ ترابیت بر ثانیه ظرفیت انتقال، و ۲۴ ترابیت بر ثانیه ظرفیت IXP است اما با این همه، نیازمند تحول است. ما قدمهای نخست این تحول را برداشته ایم و با امید به خداوند متعال اجرای این تحول اساسی را در ۲ سال پیش رو تسریع خواهیم کرد. تعدادی از مظاهر این تحول عبارتند از: افزایش ظرفیت انتقال تا ۱۲۰ ترابیت بر ثانیه: از شروع تشکیل شرکت زیرساخت تا ابتدای دولت سیزدهم ظرفیت انتقال کشور به حدود ۳۰ ترابیت بر ثانیه رسید. در دولت سیزدهم با تاکید بر توانمندی شرکت های دانش بنیان داخلی این ظرفیت را در طول ۴ سال به ۱۲۰ ترابیت بر ثانیه افزایش خواهیم داد. در گام نخست اجرای این پروژه، تا آخر سال ۱۴۰۱ ظرفیت انتقال کشور از حدود ۳۰ ترابیت بر ثانیه به حداقل ۶۰ ترابیت بر ثانیه افزایش خواهد یافت یعنی افزایش دو برابری ظرفیت انتقال در کمتر از ۱۸ ماه. تبدیل شدن به هاب ترانزیت منطقه: ظرفیت ترانزیت ترافیک داده تا مرداد ۱۴۰۰ به ۱.۳ ترابیت بر ثانیه رسیده بود و الان در آستانه یک سالگی دولت، با رشد تقریباً ۷۷ درصدی به ۲.۳ ترابیت بر ثانیه بالا رفته است و پیش بینی می شود تا اختتام دولت سیزدهم ترانزیت داده در کشور از مرز ۶ ترابیت بر ثانیه عبور کند. با ایجاد کریدور ترانزیت شرق به غرب و جنوب به شمال تحولی اساسی در زمینه ترانزیت داده و امنیت منطقه رخ خواهد داد. تبدیل شدن به تامین کننده اصلی اینترنت تعدادی از کشورهای همسایه از دیگر اقدامات راهبردی این شرکت طی سال قبل بوده است.
مهندسی ترافیک داخل و بین الملل: یکی از نیازهای اصلی شبکه کشور از لایه دسترسی تا لایه هسته، توسعه شبکه برمبنای مهندسی ترافیک است. هم اکنون برای انتقال اطلاعات بین دو نفر در یک شهر لازم است درخواست به تهران و در مواقعی به خارج از کشور منتقل و جواب آن باردیگر از همین مسیر به فرد دوم منتقل شود. این مدل منجر به افزایش هزینه، کاهش سرعت و تجربه ی نامناسب کاربری شده است. لازمه ی ارتباطی پایدار و پرسرعت، افزایش هماهنگی و کیفیت ارتباطات در هر سه لایه ی دسترسی، تجمیع و هسته است که حالا به ترتیب بر عهده اپراتورهای ثابت و سیار، شرکت مخابرات ایران، و شرکت ارتباطات زیرساخت است. وجود هر تنگنایی در هر سه لایه ی مذکور بر شبکه ارتباطاتی مردم تاثیر منفی خواهد گذاشت. هدف مهندسی ترافیک داخل، توزیع داده ها در سراسر کشور و محلی سازی ارائه خدمات ارتباطی و محتوایی به مردم است. این مساله در زمینه بین الملل نیز صادق است. اگر امروز قطعی لینک ارتباطی با روسیه (به دلیل جنگ روسیه و اوکراین) با پهنای باند ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه یا قطعی لینک ارتباطی با قطر در خلیج فارس با پهنای باند ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه یا قطعی لینک با پهنای باند ۱.۸ ترابیت بر ثانیه در ارمنستان، ارتباطات کشور را گرفتار بحران نمی کند ناشی از اقدامات مهندسی ترافیک بین الملل و رعایت اصول پدافندی در تامین ترافیک خارجی از حداقل ۸ کشور مختلف (از گذشته تا کنون) و افزایش بیش از ۴۰ درصدی ظرفیت اینترنت بین الملل کشور در یک سال قبل است. راه اندازی قطب مراکز داده: یکی از پروژه های بزرگی که در دولت سیزدهم شروع شده است راه اندازی قطب مراکز داده در حداقل ۳ نقطه از کشور است. در این ۳ نقطه مراکز داده ای با حداقل ۳۰۰۰ رک با مشارکت حداقل ۵ شرکت خصوصی راه اندازی خواهد شد. این مراکز به توزیع و محلی سازی ترافیک در کشور و کاهش وابستگی به مراکز داده در تهران کمک خواهدنمود. پروژه های به سازی و نوسازی: از اقدامات ضروری و فوری دولت سیزدهم لزوم اجرای سریع پروژه های به سازی و نوسازی شبکه با هدف مقابله با فرسودگی شبکه های مادر مخابراتی است. افزایش هزینه های بخش ارتباطی در سالیان گذشته منجر به کاهش سرمایه گذاری در توسعه شبکه خصوصاً در زمینه ی برق و نیرو گشته است. توسعه و نوسازی شبکه سوئیچ در ۳۵ نقطه از کشور، توسعه شبکه ی IP، راه اندازی مرکز سوم، به سازی شبکه برق زیرساخت، و تنوع بخشی به مسیرهای ارتباطی با هدف ارتقای پدافند غیرعامل از پروژه های مهم شرکت زیرساخت در دو سال آینده است. هموطنان گرانقدر؛ ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس شرکت زیرساخت، ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را به شما تسلیت می گویم. از همه همکاران عزیز و همراهانی که برای تحقق اهداف این شرکت تلاش می کنند قدردانی می کنم و باور دارم که با برنامه ریزی منسجم و همراهی خانواده ارتباطات چه در دولت و چه در بخش خصوصی، ایران اسلامی ما به زودی به قطب ارتباطی در منطقه خاورمیانه تبدیل خواهد شد. تلاش مجاهدانه و گرامی داشت نام و یاد شهدا اساسا لازمه ی تحقق موارد ذکر شده است که خداوند سبحان فرمود وَالَّذینَ جهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا.»

1401/05/19
11:53:19
5.0 / 5
519
تگهای خبر: اطلاعات , امنیت , اینترنت , پهنای باند
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت