شستن ظروف در عرض ۲۵ ثانیه بدون مواد شوینده رمز من: پژوهشگران ماشین ظرفشویی جدیدی طراحی نموده اند که بدون نیاز به مواد شوینده یک ظرف را در تنها 25 ثانیه با بخار فوق گرم تمیز می کند. به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان به شبیه سازی یک سیستم ماشین ظرفشویی پرداخته اند که از بخار فوق گرم بجای شوینده برای تمیز کردن ظروف استفاده می نماید. بخار فوق گرم(Superheated steam)، بخاری با دمای بسیار بالاتر از نقطه تبخیر است که از حرارت دادن بخار اشباع در فشار ثابت ایجاد می شود. نتایج شبیه سازی های کامپیوتری نشان میدهد که چنین ماشین ظرفشویی می تواند ۹۹ درصد باکتری های موجود در یک بشقاب را تنها در عرض ۲۵ ثانیه از بین ببرد. این ماشین ظرفشویی هنوز یک مدل کامپیوتری است و بطور واقعی ساخته نشده، اما پژوهشگران می گویند مطالعه آنها پایه و اساسی برای توسعه نسل بعدی ماشین های ظرفشویی فراهم می آورد. این مطالعه توسط پژوهشگران دانشگاه فنی دورتموند و دانشگاه فنی مونیخ آلمان انجام شده است. آنها در مقاله خود که در مجله ی "Physics of Fluids" انتشار یافته است، می گویند: استفاده از بخار فوق گرم در ماشین ظرفشویی روشی برای کاهش مصرف آب و زمان بدون استفاده از مواد شوینده شیمیایی است که پتانسیل زیادی در آینده برای رستوران ها، هتل ها و بیمارستان ها خواهد داشت. در این مکان ها، ایمنی بهداشتی در کنار پاک شدن باقی مانده غذا اهمیت زیادی دارد. ماشین های ظرفشویی معمولی اغلب همه میکروارگانیسم های مضر باقی مانده در بشقاب ها، کاسه ها و کارد و چنگال ها را از بین نمی برند و همین طور به زمانی طولانی برای شستن ظروف نیاز دارد که موجب صرف میزان زیادی برق و مواد شوینده می شود که خود می تواند آلوده کننده محیط زیست باشد. پژوهشگران ادعا می کنند ماشین ظرفشویی بخار فوق گرم می تواند راهکار موثرتر و سازگارتری برای صیانت از محیط زیست عرضه نماید. خرید ماشین ظرفشویی بخار فوق گرم در ابتدا هزینه بیشتری خواهد داشت اما در دراز مدت با صرفه جویی در مصرف آب، برق و مواد شوینده این هزینه اضافی جبران خواهد شد. این دستگاه جهت استفاده در رستوران ها، هتل ها و بیمارستان ها که باید استانداردهای بهداشتی بالایی داشته باشند، ایده آل خواهد بود. پژوهشگران برای مطالعه خود، الگوی جریان و شکل جت بخار با دمای بالا را در دستگاه پیشنهادی مدل سازی کردند. آنها می گویند که ماشین ظرفشویی نسل بعدی اساسا محفظه ای با دیواره های جانبی محکم، یک دهانه در بالا و یک نازل در پایین خواهد بود. یک ظرف پوشیده شده از باکتری مستقیماً بالای نازل قرار می گیرد و هنگامی که ظرف به دمای مورد نظر برسد، میکروارگانیسم ها از بین خواهند رفت. ناتالی ژرمن(Natalie Germann)، نویسنده این مطالعه در دانشگاه فنی دورتموند می گوید: بخار با سرعت بسیار بالایی از نازل خارج می شود. همانطور که بخار در ماشین ظرفشویی منبسط می شود، امواج ضربه ای و گرداب هایی در نزدیکی خروجی نازل، در اطراف محیط ظرف و روی دیواره های جانبی ماشین ظرفشویی ایجاد می شود. نویسندگان این مطالعه می گویند: این امواج و گرداب ها امکان افزایش زمان تعامل ظروف با بخار فوق گرم شده را فراهم می کنند و افزایش دما موجب از میان رفتن باکتری ها می شود. بااینکه پژوهشگران بر روی از بین بردن باکتری ها متمرکز بودند اما جریان های بخار می توانند برای غیرفعال کردن سایر میکروارگانیسم ها و همین طور حذف بقایای غذا مورد استفاده قرار بگیرند. پژوهشگران اذعان دارند که شستن یک بشقاب ۲۵ ثانیه به طول می انجامد، بدین سبب در دنیای واقعی برای مثال در یک رستوران سیستمی مورد نیاز خواهد بود که چندین بشقاب را بطور همزمان بشوید. ژرمن می گوید: در آینده، ما یک ماشین ظرفشویی با اندازه واقعی با صفحات گوناگون شبیه سازی خواهیم کرد تا بتوان ظرف های بیشتری را شست. ما باید بررسی نماییم که بخار با چه سرعتی می تواند به تمام نقاط ماشین ظرفشویی برسد. منبع: ramzeman.ir 1401/06/10 10:18:19 5.0 / 5 480 تگهای خبر: كامپیوتر , محقق , هزینه اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط سایه سنگین ایلان ماسک و ایکس بر پیروزی و دولت ترامپ اخبار خوبی در آینده نزدیک از موضوع فیلترینگ اعلام می کنیم هوش مصنوعی نمی دانم بلد نیست اجرای موفق مانورهای پیشبینی شده ماهواره چمران ۱ نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۳