رمز من - ramzeman

روی خوش مریخ فرصتی که تا 2031 تکرار نمی گردد

روی خوش مریخ فرصتی که تا 2031 تکرار نمی گردد به گزارش رمز من، سیاره سرخ بزودی بهترین منظره خویش را به ما عرضه خواهد کرد، فرصتی رصدی که دیگر تا سال ۲۰۳۱ تکرار نخواهد شد.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، سیاره مریخ درحال آمدن به سمت بهترین منظره ای است که می تواند به ما عرضه نماید و اگر تلسکوپ دارید، می توانید در ماههای آینده از این فرصت حداکثر استفاده را ببرید، چون که زمان زیادی طول می کشد تا باردیگر فرصتی به این خوبی بدست آورید.
مریخ تنها سیاره ای است که می توانیم سطح آنرا با جزئیات از زمین ببینیم و الان به سمت بهترین موقعیت رصدی که تا سال ۲۰۳۱ تکرار نخواهد شد درحال حرکت است و تماشاگران مشتاق آسمان از همین حالا آماده سازی تلسکوپ های خویش را شروع کرده اند.
اگر هنوز مریخ را با تلسکوپ خود شکار نکرده اید، طی این هفته میتوان آنرا جستجو کرد، البته احیانا برای خوب دیدن آن باید تا نیمه شب صبر کنید.
مریخ هم اکنون در میانه راه بین شاخ های صورت فلکی گاو قرار دارد و در این هفته در هنگام پس از ظهر در افق شرقی-شمال شرقی ظاهر خواهد شد.
مریخ که هم اکنون مانند یک کدو تنبل درخشان با قدر ظاهری منفی ۰.۴ می درخشد، هم اکنون در رتبه سوم بعد از ستاره شباهنگ و ستاره سهیل در بین ۲۱ ستاره درخشان دیگر قرار دارد. قابل ذکر است که هرچه قدر ظاهری یک جرم آسمانی کمتر باشد، در آسمان درخشان تر ظاهر می شود.
اما مریخ همینطور که در هفته ها و ماههای آینده به زمین ما نزدیک می شود، درخشان تر می شود و درخشش آن تا ۱۱ نوامبر از ستاره شباهنگ که درخشان ترین ستاره آسمان است، پیشی می گیرد و سپس پس از ماه، زهره و مشتری، بعنوان چهارمین جرم درخشان در آسمان شب رتبه بندی می شود.
بسیاری از اوقات پیش نمی آید که ما از نزدیک به مریخ نگاه نماییم. سیاره سرخ یک جهان کوچک است که تنها دو برابر اندازه ماه ما و تقریبا نصف اندازه زمین است و اغلب اوقات، بیشتر زمان خویش را در آن سوی مدار دور از ما می گذراند.
تجربه نشان داده است که وقتی آسمان را با تلسکوپ رصد می نماییم، اگر ماه قابل مشاهده نباشد، جرمی که بیشتر مردم می خواهند آنرا ببینند، مریخ است.
با این حال، مریخ از قضا بعنوان یکی از ناامیدکننده ترین اجرام تلسکوپی رتبه بندی می شود، چون که معمولا به صورت چیزی بیشتر از یک لکه نارنجی کوچک ظاهر نمی گردد و تنها زمانی که ما برای شناسایی نشانه های روی سطح آن همچون دهانه های برخوردی، کلاهک های قطبی و ابرها و طوفان های گرد و غبار داریم، تقریبا هر ۲۶ ماه یک مرتبه پیش می آید که زمین به مریخ نزدیک می شود و چونکه مدار کوچک تر و سریع تر زمین از مدار مریخ به دور خورشید سبقت می گیرد.
مریخ در رویدادی که به آن "مقابله" گفته می شود، کاملاً مخالف خورشید در آسمان ظاهر می شود. یعنی وقتی خورشید غروب می کند، مریخ طلوع می کند و در نیمه های شب به بالاترین نقطه خود در آسمان می رسد و درست زمانی که خورشید آغاز به طلوع می کند، درحال غروب است. مقابله های مریخ حدودا کمی بیشتر از هر دو سال اتفاق می افتند، اما همه آنها برابر نیستند. از آنجاییکه مدار مریخ و زمین به شکل ملایمی بیضی شکل است، بعضی از نزدیکی های بین دو سیاره به صورت قابل توجهی نزدیکتر از سایرین هستند و بهترین های آن در یک چرخه به صورت متوسط ​​۱۵ تا ۱۷ ساله تکرار می شوند.
ما هم اکنون در دوران رکود این چرخه هستیم. مریخ در ژوئیه ۲۰۱۸ به فاصله استثنایی ۵۷.۵۸ میلیون کیلومتری از زمین رسید و در اکتبر ۲۰۲۰ نزدیکی غیرمعمول دیگری با فاصله ۶۲.۰۶ میلیون کیلومتری با زمین داشت.
اکنون مریخ در این رویداد پیش رو، در شامگاه ۳۰ نوامبر(۹ آذر) حدود ساعت ۶ بامداد به وقت ایران به نزدیکترین فاصله به زمین خواهد رسید. سپس این سیاره در فاصله ۸۱.۴۳ میلیون کیلومتری از زمین قرار خواهد گرفت.
قطر قرص ظاهری مریخ در نزدیکترین فاصله اش با زمین قابل ملاحظه و بسیار بزرگ خواهد بود. در واقع اندازه ظاهری مریخ از تاریخ ۲۱ نوامبر تا ۱۰ دسامبر، تا وقتی به ماه مه سال ۲۰۳۱ برسیم، بزرگتر از هر زمان دیگری خواهد بود.
تقریباً با هر نوع تلسکوپی میتوان مشاهدات جالب و هیجان انگیزی از مریخ داشت و تنها عامل محدود کننده معمولا شرایط جوی است که می تواند ساعت به ساعت تغییر کند و به صورت قابل ملاحظه ای بر کیفیت رصد تاثیر بگذارد.
کارشناسان می گویند در یک تلسکوپ ۱۰ یا ۱۵ سانتی متری باکیفیت بالا در شبی با هوای عالی، امکان دارد بتوان کلاهک قطب شمال مریخ، خصوصیت های سطح آن، ابرها و رویدادهای گرد و غبار را مشاهده کرد و استفاده از یک چشمی با قدرت ۱۰۵ سبب می شود که قرص مریخ به همان اندازه به نظر برسد که ماه با چشم غیر مسلح دیده می شود.
در نهایت حتما یک دایره بزرگ در تقویم خود به دور روز چهارشنبه ۱۶ آذر بکشید، چون که در طول ساعات شب، ماه کامل از نزدیکی بالای مریخ عبور می کند و در واقع آنرا برای بخش هایی از آمریکای شمالی پنهان می کند و سپس سوالی را برمی انگیزد که بارها در آن شب تکرار می شود: آن ستاره نارنجی روشن که درست زیر ماه قرار دارد، چیست؟ در آن شب، مریخ حدودا توجه هر کسی را که به آسمان نگاه کند به خود معطوف خواهد نمود.




منبع:

1401/06/28
12:11:33
5.0 / 5
459
تگهای خبر: كیفیت , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت