رمز من - ramzeman

مشاهده شفق های قرمز نادر در شمال آمریکا و اروپا

مشاهده شفق های قرمز نادر در شمال آمریکا و اروپا به گزارش رمز من، شفق های قرمز کمیاب بر فراز شمال آمریکا و اروپا رخ نمایی کرده اند، در حالیکه کارشناسان می گویند تعداد بیشتری از آنها در راه هستند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، طوفان های ژئومغناطیسی ناشی از انفجارهای پلاسمایی که از خورشید به جو زمین می رسد، یک منظره شفق قطبی بی نظیر را به تماشاگران آسمان در کانادا، شمال ایالات متحده و اروپا عرضه کرده است.
جریانی از پلاسمای خورشیدی شب گذشته به زمین رسید و اتمسفر زمین را با ذرات باد خورشیدی آبستن کرد که سبب نمایش شفق های قرمز کمیاب در قسمت های وسیعی از کانادا، شمال ایالات متحده و اروپا شد.
پیشبینی کنندگان آب و هوای فضایی می گویند موارد بیشتری از این رویداد در راهست.
شبکه اجتماعی توییتر در طول روزهای گذشته تقریبا مملو از تصاویر تماشاگران آسمان و افرادی که در این مناطق شاهد این شفق ها بوده اند، بوده است.
جدید ترین موج از این رقص نورهای قطبی به صورت ویژه قابل توجه بوده است، چونکه در سایه های کمیاب قرمز وارد شده است که برای نفوذ بیشتر به اتمسفر زمین احتیاج به غلظت بیشتری از ذرات باد خورشیدی دارد.


مایک مک للان، شکارچی شفق قطبی مستقر در کبک کانادا توانسته تعدادی عکس بی نظیر از افق شعله ور با نور سبز درخشانی که به رنگ های نارنجی، قرمز و بنفش تبدیل می شود، ثبت کند و به اشتراک بگذارد.
همینطور تصاویر مشابهی از این شفق قرمز توسط عکاسان در اسکاتلند و نروژ گزارش شده است.
آدرین مائودویت با انتشار منتخبی از تصاویری که انفجارهای بنفش و سبز مانند یک آتش بازی را بر فراز منظره ای پوشیده از برف نشان می دهد، یکی از تعقیب کنندگان این رویداد است که در توییتر نوشت: هیچ کلمه ای برای توصیف نمایش دیشب بر فراز نروژ وجود ندارد.
یکی از تصاویر وی یک درخشش پروانه ای شکل به رنگ نارنجی روشن، صورتی و بنفش را در بالای یک کوه نشان داده است که تصویری به غایت زیباست.


دَن تانر از آلبرتای کانادا هم عکسی را به اشتراک گذاشته که طلوع خورشید زمستانی را با درخشش سبز و بنفش که آسمان سپیده دم را روشن می کند، ثبت کرده است. وی در یک توییت نوشت: وای! منظره ی خیره کننده امروز بامداد در مرکز آلبرتا!
همینطور عکاسان آماتور و دیگر کاربران در این مناطق دسته ای از تصاویر زیبا و خیره کننده را از این شفق های قطبی سبز و قرمز در اسکاتلند به اشتراک گذاشته اند.


شفق قطبی یکی از پدیده های جوی کره زمین است. شفق قطبی پدیده ظهور نورهای رنگین و متحرک در آسمان شب است و معمولاً در عرض های نزدیک به دو قطب زمین بر اثر برخورد ذرات آبستن باد خورشیدی و یونیزه شدن مولکول های موجود در یون سپهر(یونوسفر) زمین به وجود می آید.
شفق های قطبی نورهای زیبایی هستند که به صورت طبیعی در آسمان دیده می شوند و معمولا در شب و در عرض های جغرافیایی قطبی به چشم می خورند. آنها در یونوسفر تشکیل می شوند و در سپیده دم قطبی رویت پذیرند. در عرض جغرافیایی قطب شمال به آنها شفق های شمالی هم گفته می شود، نامی که در سال ۱۶۲۱ توسط «پیر گاسندی» روی این پدیده طبیعی نهاده شد. به شفق های قطبی، نور قطب شمال هم گفته می شود، چونکه آنها غالباً در نیم کره شمالی دیده می شوند و هر قدر به قطب شمال نزدیک می شوید با عنایت به مجاورت با قطب مغناطیسی شمالی زمین احتمال بیشتری می رود که بتوانید آنها را ببینید. برای نمونه، در شمال شبه جزیره اسکاندیناوی، ایسلند، گرینلند و همینطور در آلاسکا و شهرهای شمالی کانادا و روسیه امکان رویت آنها بسیار زیاد است.
شفق های قطبی در نزدیکی قطب مغناطیسی شمالی امکان دارد خیلی بالا باشند، ولی در افق شمالی به صورت سبز برافروخته و در صورت طلوع خورشید به صورت سرخ کمرنگ دیده می شود. شفق های قطبی معمولا از سپتامبر تا اکتبر و از مارس تا آوریل روی می دهند. بعضی از قبایل کانادایی به این پدیده رقص ارواح می گویند. شفق قطبی در طول چرخه خورشیدی و هنگام خروج جرم از تاج خورشیدی، در دفعات بیشتر و درخشنده تر مشاهده می شود.
در قطب جنوب هم این پدیده روی می دهد، اما تنها در جنوبی ترین عرض جغرافیایی رویت شدنی است و گاهی هم در آمریکای جنوبی و استرالیا روی می دهد. بنجامین فرانکلین اولین کسی بود که به شفق های قطبی توجه نشان داد.


هم اکنون انتظار می رود طی روزهای آتی این شفق ها همچنان ادامه داشته باشند و احتمالا شدیدتر شوند، چونکه یک پرتاب جرم تاجی(CME) که یک انفجار پلاسما از اتمسفر بالای خورشید است، در ۱۵ فوریه از خورشید فوران کرده است و امروز به زمین می رسد. مشاهده شفق حاصل از این برخورد تا جنوب انگلیس و ایالات متحده قابل انتظار است.
انتظار می رود طوفان های ژئومغناطیسی حداقل تا ۱۹ فوریه ادامه داشته باشند، ازاین رو اگر می توانید، به سمت شمال زمین بروید تا بهترین استفاده را از این رویداد چشم نواز ببرید.




منبع:

1401/11/30
10:41:01
5.0 / 5
432
تگهای خبر: رمز , شبكه , كاربر , ناسا
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت