رمز من - ramzeman
نتایج یك پژوهش جدید:

پیدا نکردن حیات در مریخ احتمالا به سبب ناتوانی مریخ نوردها است

پیدا نکردن حیات در مریخ احتمالا به سبب ناتوانی مریخ نوردها است رمز من: یک پژوهش جدید نشان میدهد ربات هایی که هم اکنون درحال کاوش در مریخ هستند، ممکنست قادر به شناسایی آثار بالقوه حیات در سیاره سرخ نباشند.


به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، گروهی از پژوهشگران باور دارند تجهیزاتی که دانشمندان برای یافتن نشانه های حیات در مریخ استفاده می نمایند، ممکنست در حقیقت به اندازه کافی برای انجام دادن این کار حساس نباشند.
پژوهشگران «دانشگاه خودمختار شیلی»(UAutónoma)، تجهیزات پیچیده مورد استفاده مریخ نوردهای «کنجکاوی»(Curiosity) و «استقامت»(Perseverance) ناسا را ​​در صحرای آتاکاما آزمایش کردند و دریافتند که بااینکه تجهیزات آزمایشگاهی، نشانه های زیستی را در نمونه ها شناسایی می کنند اما یافتن مکان آنها با بهره گیری از فناوری به کاررفته در مریخ نوردهای فعلی به سختی امکان پذیر است.
این مساله نشان میدهد نقص نتایجی که تا حالا در طول ماموریت های سیاره سرخ به دست آمده اند، می تواند نتیجه ناتوانی تجهیزات باشد، نه آنچه در نمونه ها وجود دارد.
دانشمندان سراسر جهان از دهه ۱۹۷۰، سطح مریخ را برای یافتن نشانه های حیات جستجو می کنند. فرودگرهای دوقلوی «وایکینگ»(Viking) که ناسا نزدیک به نیم قرن پیش به مریخ فرستاد، نشان دادند که سیاره سرخ در اوایل تاریخ خود که حدود سه تا چهار میلیارد سال پیش است، دارای آب مایع در سطح خود بود. ماموریت های بعدی، این یافته ها را تأیید کردند و نشان دادند که احتمالاً موجودات زنده زمانی در آنجا زندگی می کرده اند و ممکنست هنوز هم زندگی کنند برای اینکه زندگی تقریباً در هر قسمت از زمین که آب در آن وجود دارد، یافت می شود.
با این وجود، دو فرودگر وایکینگ ناسا هیچ ماده شیمیایی آلی بومی بدون ابهامی را در خاک مریخ شناسایی نکردند. حتی تازه ترین و پیشرفته ترین تجهیزات مریخ نوردهای کنجکاوی و استقامت فقط ردپایی از مولکول های آلی ساده را در بستر دریاچه های مریخ و دلتای رودخانه های باستانی پیدا کرده اند و این ترکیبات نمی توانند شواهد محکمی در مورد وجود حیات باشند. دانشمندان تاکید کرده اند که این ترکیبات ممکنست توسط فرآیندهای زمین شناسی تولید شده باشند.
کربن، مولفه اصلی همه حیات شناخته شده روی زمین است. بدین سبب مولکول هایی که حاوی آن هستند، به عنوان نشانه های زیستی احتمالی عمل می کنند.
ماموریت های دیگر که در طول سال ها به سیاره سرخ فرستاده شده اند، «رهیاب مریخ»(Mars Pathfinder) که اولین مریخ نورد را به این سیاره برد و مریخ نوردهای «اسپیریت»(Spirit) و «فرصت»(Opportunity) را که بدنبال آب بودند، شامل می شوند. مریخ نورد استقامت هم اکنون در اطراف دلتای مریخ پرسه می زند و نمونه های مورد نظر را جمع آوری می کند که امید است به زمین آورده شوند.
هنوز دقیقا معین نیست که آیا ماموریت شکار حیات در گذشته یا حال مریخ، بدین سبب به هدف خود نرسیده که سیاره سرخ همیشه بایر بوده است یا بدین سبب که کاوشگرهای فرستاده شده به آنجا به اندازه کافی حساس نیستند تا بتوانند حیات موجود در مریخ را شناسایی کنند. پژوهشگران برای کمک کردن به حل این معما، تجهیزاتی را آزمایش کردند که هم اکنون به مریخ فرستاده شده اند یا مقرر است در کنار تجهیزات آزمایشگاهی بسیار حساس به آنجا فرستاده شوند.
پژوهشگران نمونه های به دست آمده از منطقه «رد استون»(Red Stone) را که بقایای یک دلتای رودخانه در صحرای آتاکاما و یکی از قدیمی ترین و خشک ترین بیابان های روی زمین است، مورد بررسی قرار دادند. این ذخایر که در وضعیت بسیار خشک حدود ۱۰۰ تا ۱۶۰ میلیون سال پیش تشکیل شده اند، به شدت شبیه به دهانه «جیزرو»(Jezero) در مریخ هستند که مریخ نورد استقامت هم اکنون درحال بررسی آنست.
پژوهشگران درحال کاوش در صحرای آتاکاما


منبع:

1401/12/04
12:08:02
5.0 / 5
469
تگهای خبر: استقامت , تولید , دانشمند , ربات
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت