به گزارش رمز من به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، در خیلی از فیلم ها دیده ایم كه قهرمان داستان مجبور است حواس نیروهای خودی را پرت كند تا بتواند یك اختلال در سیستم را اصلاح كرده و كل سازمان را نجات دهد.
حال محققان دانشگاه میشیگان موفق شده اند از نانوذرات به عنوان این قهرمان استفاده كنند تا با گیج كردن سیستم ایمنی بدن، التهابات را كاهش دهند.
نكته جالب توجه این است كه این دستاورد كاملا تصادفی بوده است. محققان در اصل در حال بررسی بهبود راه های دارورسانی با استفاده از نانوذرات بوده اند كه متوجه شده اند سلول های سیستم ایمنی بدن موسوم به "نوتروفیل " در برابر نانوذرات پلاستیك قرار می گیرند و اجازه رسیدن دارو به ناحیه مورد نظر را نمی دهند.
نوتروفیل ها نخستین سلول هایی هستند كه در واكنش سیستم ایمنی بدن فعال می شوند و در واقع سربازان خط مقدم مقابله بدن محسوب می شوند و با عنایت به فراوانی آنها، اگر در عملكرد آنها اختلال تولید شود، التهابات گسترده ای تولید می گردد.
محققان در بررسی های خود تصمیم گرفتند آزمایش را با دوزهای مختلف تكرار كنند و متوجه شدند در یكی از آزمایش ها، زمانی كه این نانوذرات به همراه دارو به موش های دارای التهاب ریه تزریق شد، میزان تجمع سلول های نوتروفیل در محل التهاب ریه تا 50 درصد كاهش یافت و بدین سان داروی مورد نظر موفق شد تاثیر بهتری برای نابود كردن التهاب ریه در موش داشته باشد.
این تحقیق علاوه بر عرضه راهكاری برای مقابله با التهابات نوتروفیلی، روش های جدیدی را برای دارورسانی با استفاده از نانوذرات كشف كرده است.
نتایج این تحقیق در مجله Nano Letters انتشار یافته است.