رمز من - ramzeman

كمك های فناوری به بهبود وضعیت مبتلایان به پاركینسون

كمك های فناوری به بهبود وضعیت مبتلایان به پاركینسون رمز من: بیماری ˮپاركینسونˮ، برای نخستین بار توسط دانشمند بریتانیایی دكتر ˮجیمز پاركینسونˮ(James Parkinson) در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد و ازاین رو نام این بیماری از نام وی برداشته شد.



به گزارش رمز من به نقل از ایسنا، بیماری پاركینسون یك اختلال مغزی است كه سبب از دست دادن تدریجی كنترل عضلات می گردد. علائم و نشانه های بیماری پاركینسون در ابتدا خفیف هستند و گاهی اوقات ممكن است نادیده گرفته شوند.

این بیماری همان لرزش در وضعیت استراحت است كه شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده می گردد شیوع آن در تمام مناطق دنیا یكسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمی نماید. به طور كلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول های ترشح كننده ماده ای به نام دوپامین(كه یك انتقال دهنده عصبی) است رخ می دهد. افزایش نسبت استیل كولین به دوپامین در غده های قاعده ای مغز باعث علائم ترمور، سفتی عضلات و كندی حركات می گردد.

متوسط سنی كه افراد دچار پاركینسون می شوند 62 سال است، اما افراد بالای ۶۰ سال تنها ۲٪ تا ۴٪ احتمال مبتلا شدن به این بیماری را دارند. داشتن یك عضو از خانواده كه مبتلا به پاركینسون باشد اندكی خطر مبتلا شدن به این بیماری را بالا می برد. مردان نسبت به زنان احتمال دارد بیشتر به بیماری پاركینسون مبتلا شوند.

علائم این بیماری عبارتند از:

ارتعاش و لرزش انگشتان دست و پا، دشواری در راه رفتن، كندی حركت، ثابت و بی احساس شدن چهره، نداشتن تعادل، دشواری در بلند شدن از صندلی و ناتوانی در حس بویایی.
كمكهای فناوری به بیماران مبتلا به پاركینسون


1. طراحی دستكشی برای كاهش لرزش بیماران
تیم تحقیقاتی دانشگاه "وسترن" دستكشی ضد لرزش تولید كرده اند كه به افراد مبتلا به پاركینسون اجازه می دهد تا كارهای روزانه خویش را راحت تر انجام دهند. محققان معتقدند كه طراحی نمونه جدید برای "دستكش های كنترل لرزش" تغییری اساسی برای بیش از شش میلیون فرد مبتلا به پاركینسون در جهان به حساب می آید.


2. ساخت عینك هایی برای مرتفع ساختن بیماری
یك عینك واقعیت مجازی بنام "تایمر دوباره" (Re-Timer)، برای مقابله با بیماری پاركینسون توسعه یافته است.این بیماری ناشی از نابودی سلول هایی در مغز است كه حركت و عملكردهای دیگر بدن را تحت تاثیر قرارمی دهند. یكی از مهم ترین نشانه های این بیماری اختلال در راه رفتن است كه منجر به زمین افتادن فرد مبتلا به "پاركینسون" می گردد. نحوه عملكرد این عینك هم به نحوی است كه تصویر واقعیت مجازی، كه بیمار آن را مشاهده می كند، شامل "پله" و"نرده بان" است كه با استفاده از عینك آن را به نمایی واقعی مبدل می سازد. این در شرایطی است كه بیمار روی یك "تردمیل" در حال حركت است.


3. ابداع روشی جدید برای ثبات در راه رفتن
میزان زمین خوردن در بزرگسالان مبتلا به بیماری پاركینسون، دو برابر بالاتر از بزرگسالان سالمی است كه در سنین مشابه آنها هستند. یافتن راهبردهایی برای كاهش دفعات زمین خوردن این بیماران می تواند زندگی آنها را تغییر دهد. پژوهشگران آمریكایی، سیستمی با نام "Tethered Pelvic Assist Device" (TPAD) ابداع نموده اند كه می تواند بعد از تنها یك جلسه آموزش به بیماران پاركینسون در بهبود ثبات در راه رفتن كمك نماید.


4. كفش هایی برای كمك به راه رفتن بیماران
"یخ زدگی" عموما در مراحل پیشرفته تر پاركینسون دیده می گردد كه نه تنها خسته كننده و ناخوشایند است، بلكه می تواند خطرناك هم باشد. در این حالت پاهای فرد هنگامی كه در حال راه رفتن است، قفل می شود؛ اما بدن همچنان به حركت خود ادامه می دهد و سبب می گردد كه تعادل فرد از دست رفته و زمین بخورد. محققان هلندی موفق به ساخت كفش های لیزری شدند كه به راه رفتن بیماران پاركینسون در حالتی معروف به حالت "یخ زدگی" كمك می نماید.








1397/01/03
12:08:34
5.0 / 5
4839
تگهای خبر: دانشمند , كنترل , محقق , مغز
اگر مطلب را پسندیدید لایک کنید
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
رمز من - Ramzeman
ramzeman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رمز من محفوظ است

رمز من

فناوری اطلاعات و امنیت